Background Image

Wijnhuis Tinto

> Château Tour des Gendres La Gloire de mon Père >
Image

Château Tour des Gendres La Gloire de mon Père

rood

  • €12,2
  • Producent: Château Tour des Gendres
  • Appellatie (regio): AOC Côtes de Bergerac
  • Oogstjaar: 2015
  • Land: Frankrijk
  • Aroma’s & Smaak: fijne neus met zwart fruit, chocolade, zoethout, viooltjes, toast; soepele en elegante wijn met fijne tannines en opmerkelijke fraîcheur
  • Druif: cot - malbec cabernet sauvignon merlot 
  • Teeltwijze : biologisch
  • bewaarpotentieel : 6-7 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 14%
  • Vinificatie : assemblage: 35% Malbec, 35% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot;  warme en arme bodems gedomineerd door kalksteen en kalkleem op mergel van Castillon; zuidgerichte hellingen die vooral de rijping van de (moeilijke) cabernet sauvignon ten goede komen

    totale ontristing van de oogst gevolgd door 30 dagen maceratie met micro-oxygenatie en malolactische gisting in de cuve; rijping in vaten en foeders gedurende 12 maand; aanslutiend 6 maand cuve met de lies (en bâtonnage); minimale filtering, geen collage

  • Gastronomie

    confit de canard, boven houtvuur gegrilde magret, gerechten met boschampignons (girolles)

  • Producent
    Château Tour des Gendres | Luc de Conti
    Al meer dan 25 jaar behoren de wijnen van Luc de Conti tot de absolute top van het Zuidwesten van Frankrijk. Volgens de Guide des Meilleurs Vins de France 2018 produceert zijn Château Tour des Gendres de meest homogene en reguliere wijnen van Bergerac. Een hele prestatie in deze regio die toch veroordeeld leek tot het einde der dagen in de schaduw van Bordeaux te staan. Ook letterlijk in de schaduw want de wijngaarden van Bordeaux liggen op de figuurlijke boogscheut.

    Dit familiaal domein van 52 ha werd in 1925 gesticht door de uit Italië afkomstige Vincenzo de Conti. Luc en zijn broer Jean installeerden zich begin de jaren 1980 in Ribagnac. De broers zijn avant-garde wijnbouwers die erin slaagden om Bergerac een eigen gezicht te geven. Het domein is gespecialiseerd in wijnen die fruit, evenwicht, kracht en frisheid combineren. Cabernet franc, malbec en merlot mogen hier een grotere rol spelen dan op veel plaatsen in Bordeaux. Daarnaast mogen ook obscure regionale specialiteiten zoals fer servadou en périgord een bijrol spelen. Daarnaast kan Luc de Conti zich steeds meer uitleven met zijn witte wijnen en zijn parcellaire selecties van één bepaalde druif.

    Het domein bestaat uit drie wijngaarden :
    ·         Les Gendres met kalkleembodems op mergel van Monbazillac
    ·         Le Grand Caillou : kalkleembodems op mergel van Castillo
    ·         Saint Julien d’Eymet : kalkleembodems op mergel van de Agenais en argilo-limoneux

    Sinds 1994 werd volledig op biologische wijnbouw overgeschakeld.
    De witte wijnen worden gemaakt van sémillon (50% van de aanplant), sauvignon (30%) en muscadelle (20%). De rode van merlot (40%), cabernet sauvignon (40%), cabernet franc (5%) en malbec (15%).

    Sinds enkele jaren kwamen er ook een aantal wijnen zonder sulfiet bij, o.a. La Vigne d'Albert en een Petillant Naturel (PetNat).
  • Awards | vermeldingen
    Guide des Meilleurs Vins de France 2018:"(...) déjà charmeur, il pourra se boire dès 2019"