Background Image

Wijnhuis Tinto

Witte wijn > Celler Piñol L'Avi Arrufi rood >
Image

Celler Piñol L'Avi Arrufi rood

rood

  • €21,3
  • Producent: Celler Piñol
  • Appellatie (regio): DO Terra Alta (Catalonië)
  • Oogstjaar: 2009
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: complex boeket met moerbei, zwarte bes, pruim, cacao, leder, peper, specerijen; volle smaak met een lange afdronk met minerale tonen die herinneren aan het terroir.
  • Druif: carignan garnacha tinta - grenache noir syrah 
  • Teeltwijze : biologisch
  • bewaarpotentieel : 10 jaar en langer
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 14,5%
  • Vinificatie : assemblage van garnacha (30%), cariñena (60%) en syrah (10%); aanplantingen van 25-50 jaar oud op kalkhoudende kleibodem, zeer arm in organisch materiaal; oogstdatum: begin Oktober 2009

    élevage van 16 maand in Amerikaanse en Franse eiken vaten

  • Gastronomie

    perfecte begeleider van gegrilde groenten en -vlees, gevogelte, rood vlees, kazen

  • Producent
    Celler Piñol | Juanjo Galcera Piñol
    Niets in de omgeving van het dorpje Batea, in het uiterste zuiden van Catalonië, doet denken aan de glitter die je in bepaalde andere Spaanse wijngebieden vindt. Hier in Terra Alta zijn de wijnbouwers er zich ten volle van bewust dat ze uitstekende wijn moeten maken om opgemerkt te worden. En dat doen ze dan ook.

    Celler Piñol is zonder twijfel het paradepaardje van Terra Alta. De jonge en zeer gedreven Juanjo staat hier aan het hoofd van een domein dat al vier generaties in handen van de familie is. Alles van wijnbouw tot opvang van gasten in de B&B gebeurt hier met de grootste verfijning en zorg. Er wordt gebruik gemaakt van gezonde, organische teeltwijzen. Op korte termijn zullen alle wijnen biologisch gecertificeerd zijn.

    De wijngaarden van Terra Alta liggen - zoals de naam doet vermoeden - op grote hoogte : gemiddeld zo'n 500 meter. Het klimaat is mediterraan, met hete zomers en koele winters. De grote hoogte zorgt voor koele nachten - ook in de zomer - wat de ontwikkeling van verfijnde traag rijpende druiven bevordert. Wijngoeroe Robert Parker is zodanig onder de indruk van de wijnen dat hij in sommige jaren tot drie wijnen van het domein opneemt in zijn lijst van de "100 Best Values of Spain".
  • Awards | vermeldingen
    Guia Peñin : "colour : cherry, garnet rim. Nose : ripe fruit, wild herbs, earthy notes, spicy, creamy oak. Palate : flavourful, long, balsamic, balanced, elegant." 92/100

    Stephen Tanzer's International Wine Cellar (Josh Raynolds) : "aromas of cherry, blackcurrant, earth and vanillin oak lifted by a peppery element. Spicy cherry and cassis flavors show a smoky nuance and pick up a floral note with air. This rich yet energetic wine finishes with excellent poxer and focus and smooth, well-knit tannins." 92/100

    The Wine Advocate (Robert Parker) : 92/100