Background Image

Wijnhuis Tinto

> Celler Piñol Mather Teresina >
Image

Celler Piñol Mather Teresina

rood

  • €34,4
  • Producent: Celler Piñol
  • Appellatie: DO Terra Alta
  • Oogstjaar: 2017/18
  • Regio: Catalonië
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: in de neus een ware fruitkorf vol zwart en rood fruit, kaneel, geroosterde accenten, peper en mineralen; geconcentreerde volle wijn met fruit en houtopvoeding mooi in evenwicht, fenomenale lengte
  • Druif: carignan morenillo garnacha tinta - grenache noir 
  • Teeltwijze : klassiek
  • Bewaarpotentieel : 15 jaar en meer
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 14,5%
  • Vinificatie : assemblage van 20% morenillo, 30% cariñena en 50% garnacha; aanplantingen van 35-60 jaar oud op de kenmerkende klei-kalk bodems van Terra Alta, steeds zeer arm in organisch materiaal. Oogstdatum : half Oktober 2008

    elevage van 20 maand in Franse eiken vaten (85%) en Amerikaanse eik (15%)

  • Producent
    Celler Piñol | Toni Coca & Cristina Borull
    Niets in de omgeving van het dorpje Batea, in het uiterste zuiden van Catalonië, doet denken aan de glitter die je in bepaalde andere Spaanse wijngebieden vindt. Hier in Terra Alta zijn de wijnbouwers er zich ten volle van bewust dat ze uitstekende wijn moeten maken om opgemerkt te worden. En dat doen ze dan ook.

    Celler Piñol is zonder twijfel het paradepaardje van Terra Alta. De jonge en zeer gedreven Juanjo staat hier aan het hoofd van een domein dat al vier generaties in handen van de familie is. Alles van wijnbouw tot opvang van gasten in de B&B gebeurt hier met de grootste verfijning en zorg. Er wordt gebruik gemaakt van gezonde, organische teeltwijzen. Op korte termijn zullen alle wijnen biologisch gecertificeerd zijn.

    De wijngaarden van Terra Alta liggen - zoals de naam doet vermoeden - op grote hoogte : gemiddeld zo'n 500 meter. Het klimaat is mediterraan, met hete zomers en koele winters. De grote hoogte zorgt voor koele nachten - ook in de zomer - wat de ontwikkeling van verfijnde traag rijpende druiven bevordert. Wijngoeroe Robert Parker is zodanig onder de indruk van de wijnen dat hij in sommige jaren tot drie wijnen van het domein opneemt in zijn lijst van de "100 Best Values of Spain".
  • Gastronomie

    serveren bij gegrilde groenten en rood vleesgerechten, gerijpte kazen

  • Awards | vermeldingen
    Penin Guide to Spanish Wine:
    over de 2017: 92/100 "Color: cereza brillante. Nariz: fruta negra, toques silvestres, balsámico, expresivo, roble cremoso. Boca: equilibrado, frutoso, sabroso, taninos maduros"
    over de 2018: 93/100 "Colour: Cherry;Aroma: balsamic herbs, sweet spices, scrubland, waxy notes, earthy notes, dried flowers;Flavour: spicy, balsamic, round tannins"

    Stephen Tanzer: 93/100