Background Image

Wijnhuis Tinto

> Celler Piñol Finca Morenillo >
Image

Celler Piñol Finca Morenillo

rood

  • €46,2
  • Producent: Celler Piñol
  • Appellatie: DO Terra Alta
  • Oogstjaar: 2013
  • Regio: Catalonië
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: rijk boeket met rijpe aardbeien, frambozen, specerijen en eik; in de mond zoet rood fruit, melkchocolade en een mooie frisheid die voor evenwicht met het vlezige, sappige fruit zorgt
  • Druif: morenillo 
  • Teeltwijze : klassiek
  • Bewaarpotentieel : 7-10 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 14%
  • Vinificatie : 100% morenillo, een unieke autochtone variëteit van Terra Alta; oude wijnstokken (minstens 75 jaar oud) op een kleikalkbodem, arm in organisch materiaal; oogst in oktober 2013

    elevage van 15 maand in Franse eiken vaten van 500 liter 

  • Producent
    Celler Piñol | Toni Coca & Cristina Borull
    Niets in de omgeving van het dorpje Batea, in het uiterste zuiden van Catalonië, doet denken aan de glitter die je in bepaalde andere Spaanse wijngebieden vindt. Hier in Terra Alta zijn de wijnbouwers er zich ten volle van bewust dat ze uitstekende wijn moeten maken om opgemerkt te worden. En dat doen ze dan ook.

    Celler Piñol is zonder twijfel het paradepaardje van Terra Alta. De jonge en zeer gedreven Juanjo staat hier aan het hoofd van een domein dat al vier generaties in handen van de familie is. Alles van wijnbouw tot opvang van gasten in de B&B gebeurt hier met de grootste verfijning en zorg. Er wordt gebruik gemaakt van gezonde, organische teeltwijzen. Op korte termijn zullen alle wijnen biologisch gecertificeerd zijn.

    De wijngaarden van Terra Alta liggen - zoals de naam doet vermoeden - op grote hoogte : gemiddeld zo'n 500 meter. Het klimaat is mediterraan, met hete zomers en koele winters. De grote hoogte zorgt voor koele nachten - ook in de zomer - wat de ontwikkeling van verfijnde traag rijpende druiven bevordert. Wijngoeroe Robert Parker is zodanig onder de indruk van de wijnen dat hij in sommige jaren tot drie wijnen van het domein opneemt in zijn lijst van de "100 Best Values of Spain".
  • Gastronomie

    serveren bij gevogelte (duif, patrijs), rood vlees

  • Awards | vermeldingen
    94/100 van Robert Parker

    93/100 van Stephen Tanzer

    92/100 van Guia Peñin