Background Image

Wijnhuis Tinto

Witte wijn > Masachs Cavarnícola Brut >
Image

Masachs Cavarnícola Brut

schuimwijn

  • €8
  • Producent: Masachs Cofama
  • Appellatie (regio): DO Cava
  • Oogstjaar: NV
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: strogele kleur, fijne mousse; in de neus: citrus- en florale aroma's; levendige aanzet, harmonieuze schuimwijn
  • Druif: macabeo parellada xarello 
  • Teeltwijze : biologisch
  • bewaarpotentieel : nvt
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 11,5%
  • Vinificatie : assemblage van xarel.lo 34%, macabeo 33% en parellada 33%

    traditionele methode; na de tweede gisting (in de fles) minimum 10 maand sur lattes voor de degorgement; ongeveer 7 gram restsuiker
  • Tijdelijk niet voorradig

  • Gastronomie

    aperitief, koude hapjes (tapas)

  • Producent
    Masachs Cofama | Alex Ruiz
    De Masachs familie startte rond de vorige eeuwwisseling met wijnmaken in het familiaal domein in Vilafranca del Penedès.  Josep Masachs Llorach, een man met sterke overtuigingen die al sinds zijn kindertijd wijndruiven teelde startte in de jaren 1920 met een beperkte productie vooral voor eigen familiaal gebruik. Zijn zoon Josep Masachs Juvé zette deze traditie verder maar het was pas met de komst van Josep en Joan Masachs in 1977 dat de familie het groter begon te zien.

    De bestaande wijnmakerij was al snel te klein en een nieuwe werd gebouwd in Monsarra (gemeente Torrelles de Foix). Met de jaren is de klemtoon meer en meer op de natuurlijke omgeving komen te liggen. Er werd een waterzuivering gebouwd en er wordt gebruik gemaakt van recycleerbare containers en verpakkingen.

    Huidig oenoloog Alex Ruiz gaat nog een stap verder met de productie van biologische cava's en -wijnen en recentelijk zelfs enkele natuurlijke wijnen. Te volgen!