Background Image

Wijnhuis Tinto

> Masachs Ulls de Mel white >
Image

Masachs Ulls de Mel white

wit

  • €11
  • Producent: Masachs Cofama
  • Appellatie (regio): DO Penedes (Catalonië)
  • Oogstjaar: 2016
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: strogele kleur; boeket met rijp tot overrijp fruit, florale aroma's en een vleugje frisse kruiden (venkel); frisse, florale wijn met mooie balans tussen body en frisse citrus- en zelfs ietwat saliene toets
  • Druif: xarello 
  • Teeltwijze : natuurlijke wijn
  • bewaarpotentieel : 3-4 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 12,5%
  • Vinificatie : handmatig geoogste druiven, strenge selectie gevolgd door een zachte persing; vergisting met uitsluitend autochtone gisten; in geen enkele stap van de vinificatie wordt sulfiet toegevoegd

  • Gastronomie

    goed te combineren met zachte kazen, visgerechten, paella, wit vlees

  • Producent
    Masachs Cofama | Alex Ruiz
    De Masachs familie startte rond de vorige eeuwwisseling met wijnmaken in het familiaal domein in Vilafranca del Penedès.  Josep Masachs Llorach, een man met sterke overtuigingen die al sinds zijn kindertijd wijndruiven teelde startte in de jaren 1920 met een beperkte productie vooral voor eigen familiaal gebruik. Zijn zoon Josep Masachs Juvé zette deze traditie verder maar het was pas met de komst van Josep en Joan Masachs in 1977 dat de familie het groter begon te zien.

    De bestaande wijnmakerij was al snel te klein en een nieuwe werd gebouwd in Monsarra (gemeente Torrelles de Foix). Met de jaren is de klemtoon meer en meer op de natuurlijke omgeving komen te liggen. Er werd een waterzuivering gebouwd en er wordt gebruik gemaakt van recycleerbare containers en verpakkingen.

    Huidig oenoloog Alex Ruiz gaat nog een stap verder met de productie van biologische cava's en -wijnen en recentelijk zelfs enkele natuurlijke wijnen. Te volgen!