Background Image

Wijnhuis Tinto

> Jakob Schneider Niederhäuser Hermannshöhle Auslese >
Image

Jakob Schneider Niederhäuser Hermannshöhle Auslese

wit

  • €19,2
  • Producent: Andreas Gsellmann
  • Appellatie (regio): Nahe
  • Oogstjaar: 2016
  • Land: Duitsland
  • Aroma’s & Smaak: een neus die alleen maar door topklasse Auslese kan worden voortgebracht met rijpe steenvruchten (perzik, abrikoos) en honing; in de mond mooi evenwicht tussen zoet en zuur; gebouwd voor een zeer lange bewaring
  • Druif: riesling 
  • Teeltwijze : klassiek
  • bewaarpotentieel : 20 jaar en langer
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 9%
  • Vinificatie : Analyse: alcohol: 9% I restsuiker: 118 g/l  I aciditeit: 9 g/l

    de Niederhäuser Hermannshöhle is een schitterende zuidelijk georiënteerde helling bestaande uit grijze leisteen en vulkanische rots, een bodem die snel opwarmt; leeftijd van de aanplantingen: ongeveer 45 jaar; gemiddelde opbrengst: 
    45 hl/ha

    de volledige trossen worden geperst en gefermenteerd in inox tanks; fermentatie voor 60% met natuurlijke gisten

  • Gastronomie

    Auslese biedt heel wat mogelijkheden om te combineren met een rijke, specerijenrijke keuken zoals de Indische of Oost-Aziatische keuken, ook gerechten met vers fruit kan hij aan; de wijn kan ook gewoon als een soort "sorbet” worden geserveerd tussen gerechten; oudere Auslese wordt wat aardser en droger en doet het zeer goed bij wildgerechten

  • Producent
    Andreas Gsellmann | Andreas Gsellmann
    Andreas Gsellmann is een van de jongste leden van de Pannobile-groep in Gols, een dorpje in het Oostenrijkse Burgenland. We bevinden ons hier vlakbij de Hongaarse grens aan de oevers van de Neusiedler See. Dit belangrijke centraal-Europese steppemeer zorgt voor een voor de wijnbouw zeer gunstig klimaat.

    De familie Gsellmann is al sinds 1800 in de wijnbouw actief.  Vader Hans en zoon Andreas Gsellmann bewerken 20 ha wijngaard met als belangrijkste soorten : blauer zweigelt, blaufränkisch, st-laurent, chardonnay, weissburgunder (pinot blanc), grauburgunder en welschriesling. Ze kiezen daarbij resoluut voor een natuurvriendelijke wijnbouw. Bij het zoeken naar manieren om het  immuunsysteem van planten te versterken en het bodemleven te verbeteren kwam men bij de biodynamische wijnbouw uit.

    Dit streven staat allerminst de kwaliteit van de wijnen in de weg, zo bewijzen de vele binnen- en buitenlandse onderscheidingen die de wijnen van Gsellmann te beurt vallen. Binnen de Pannobile-groep wordt ondertussen via communicatie, discussie en compromisloosheid aan kwaliteitsverbetering gewerkt. Hun streven: zich met de beste wijnen meten, leren van elkaar, kwaliteitswijnen maken en uit dankbaarheid voor hun succes met sociaal engagement bedanken: zo werden bv. degustaties georganiseerd waarvan de opbrengst naar de opvang van vluchtelingen en daklozen gaat.