Background Image

Wijnhuis Tinto

> Andreas Gsellmann Pannobile Rot >
Image

Andreas Gsellmann Pannobile Rot

rood

  • €22
  • Producent: Andreas Gsellmann
  • Appellatie (regio): Burgenland
  • Oogstjaar: 2015
  • Land: Oostenrijk
  • Aroma’s & Smaak: Donker robijnrode wijn met een complex boeket met neus braambessen, donkere kers, tabak, nougat;
    Medium-bodied sappige wijn met goed geïntegreerde tannine, een en al finesse.
  • Druif: zweigelt blaufränkisch 
  • Teeltwijze : biodynamisch AT-BIO-402
  • bewaarpotentieel : 5-6 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13%
  • Vinificatie : 80% blaufränkisch en 20% blauer zweigelt;
    Bodem: zandig, kalkhoudend leem met hier en daar Donau-kiezel op het plateau. Druiven komen uit wijngaarden Ried Altenberg, Goldberg, Ungerberg, Gabarinza en Spiegel.
     
    Handmatige oogst tussen 14 en 27 september 2015;
    spontane fermentatie in eiken vat; 14 dagen schilmaceratie; malolactische gisting; gedurende 18 maand opvoeding in gebruikte 500 liter eiken vaten.

    alcohol: 13% vol., restsuiker: 1,0 g/l, aciditeit: 5,5 g/l

  • Gastronomie

    Serveren bij gebraad, wildgerechten en gerijpte kazen

  • Producent
    Andreas Gsellmann | Andreas Gsellmann
    Andreas Gsellmann is een van de jongste leden van de Pannobile-groep in Gols, een dorpje in het Oostenrijkse Burgenland. We bevinden ons hier vlakbij de Hongaarse grens aan de oevers van de Neusiedler See. Dit belangrijke centraal-Europese steppemeer zorgt voor een voor de wijnbouw zeer gunstig klimaat.

    De familie Gsellmann is al sinds 1800 in de wijnbouw actief.  Vader Hans en zoon Andreas Gsellmann bewerken 20 ha wijngaard met als belangrijkste soorten : blauer zweigelt, blaufränkisch, st-laurent, chardonnay, weissburgunder (pinot blanc), grauburgunder en welschriesling. Ze kiezen daarbij resoluut voor een natuurvriendelijke wijnbouw. Bij het zoeken naar manieren om het  immuunsysteem van planten te versterken en het bodemleven te verbeteren kwam men bij de biodynamische wijnbouw uit.

    Dit streven staat allerminst de kwaliteit van de wijnen in de weg, zo bewijzen de vele binnen- en buitenlandse onderscheidingen die de wijnen van Gsellmann te beurt vallen. Binnen de Pannobile-groep wordt ondertussen via communicatie, discussie en compromisloosheid aan kwaliteitsverbetering gewerkt. Hun streven: zich met de beste wijnen meten, leren van elkaar, kwaliteitswijnen maken en uit dankbaarheid voor hun succes met sociaal engagement bedanken: zo werden bv. degustaties georganiseerd waarvan de opbrengst naar de opvang van vluchtelingen en daklozen gaat.
  • Awards | vermeldingen
    Falstaff Weinguide: 93/100 "Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Reifes Brombeerkonfit, schwarze Kirschen, zart tabakig, ein Hauch von Nougat, facettenreiches Bukett. Saftig, mittlere Komplexität, rote Fruchtnuancen, feine, integrierte Tannine, wirkt leichtfüßig, frisch und trinkanimierend, ein finessenreicher Speisenbegleiter."