Background Image

Wijnhuis Tinto

> Casa de Mouraz BOT >
Image

Casa de Mouraz BOT

rood

  • €38
  • Producent: Casa de Mouraz
  • Appellatie (regio): DOC Dão (Portugal)
  • Oogstjaar: 2015
  • Land: Portugal
  • Aroma’s & Smaak: Kersenrode wijn; fabuleus rood fruit, rijpe rode kersen; ook in de mond intens fruit met een peperige en kruidige toets die mooi met het fruit contrasteert. Lange afdronk.
  • Druif: baga tempranillo - tinta roriz alfrocheiro mencía 
  • Teeltwijze : biologisch PT-BIO-02
  • bewaarpotentieel : 5-6 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13,5%
  • Vinificatie : Deze uitzonderlijke wijn is een field blend: 30 druiven (rood en wit) samen 100 jaar geleden samen met olijf- en fruitbomen aangeplant op een hoogte van 350 meter.
    De wijngaard wordt volledig volgens de biodynamische principes bewerkt.

    De druiven worden samen geoogst en vergist. Vergisting in de traditionele lagar: een granieten open kuip waarin de druiven met de voeten worden gekneusd. Na de persing geen eik. Slechts 683 flessen geproduceerd (botteling juli 2017).

  • Gastronomie

    deze volsappige karaktervolle wijn zal het uitstekend doen bij rood vlees- en wildgerechten; probeer hem ook eens bij gegrilde groenten!

  • Producent
    Casa de Mouraz | Antonio Lopes Ribeiro
    De Dão is een wijnstreek in centraal-Portugal. Deze regio ten noorden van Coimbra wordt gekenmerkt door een harde graniet ondergrond. Door de toppen van de Serra do Estrela is men grotendeels beschermd tegen de Atlantische invloed die zich in bv. het nabije Bairrada laat gelden.

    In de wijngaarden van Casa de Mouraz worden heel bijzondere wijnen gemaakt. Het echtpaar nam halverwege de jaren ’90 het familiedomein over. In die relatief korte tijdspanne trokken ze de aandacht van autoriteiten zoals Jancis Robinson, Sara Ahmed en Jamie Goode en werden ze een soort cultdomein.

    De wijnen worden volledig biodynamisch gemaakt. Het jaar 2017 was een Annus Horribilis voor Antonio en Sara: tijdens de grote Portugese bosbranden gingen het ouderlijk huis van Antonio, de opslagplaats en een aantal van hun wijngaarden op in de vlammen. Er wordt nu hard gewerkt aan de heropbouw en -aanplant van het domein.

    Ondertussen zijn er ook de nevenprojecten in Vinho Verde, Douro en Alentejo. Ook hier maakt Antonio wijnen getrouw aan het terroir van de respectievelijke regio's.
  • Awards | vermeldingen
     17,5/20 – Julia Harding op JancisRobinson.com