Background Image

Wijnhuis Tinto

> El Sequé Monastrell >
Image

El Sequé Monastrell

rood

  • €12,7
  • Producent: Bodegas El Seque (Artadi)
  • Appellatie (regio): DO Alicante
  • Oogstjaar: 2016
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: In de neus krijgen we het rijpe rode en zwarte fruit, kenmerkend voor de druif, gecombineerd met balsamico-aroma's en mediterrane kruiden; in de mond bevestigen het rijpe fruit en de balsamico-tonen en gecombineerd met de vrij hoge alcohol krijgen we een mondvullende wijn, perfect in balans dankzij de mooie zuren (wijngaard op 650 meter)
  • Druif: monastrell - mourvèdre syrah 
  • Teeltwijze : klassiek
  • bewaarpotentieel : 3-4 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 14.5%
  • Vinificatie : 85% Monastrell en 15% syrah van wijngaarden op een gemiddelde hoogte van 650 meter; zandleembodem met klein in de ondergrond; gemiddelde productie van  2500-3000 kg per hectare.   

    Na de vergisting en maceratie van de druiven en de daaropvolgende zachte persing verblijft de wijn  gedurende 4 maand in eiken vaten van 500 liter, perfect aangepast aan het lage tannine-niveau dat deze druiven in dit warme klimaat kenmerkt.

  • Gastronomie

    Serveren bij stoofpotjes en tagines, Paella Valenciana, gevulde aubergines in de oven
     

  • Producent
    Bodegas El Seque (Artadi) | Juan Carlos López de Lacalle
    Dit project van de bekende Rioja-producent Artadi ontstond toen Juan Carlos López de Lacalle zich in 1999 in de regio vestigde om samen te werken met Agapito Rico, een lokale wijnmaker die veel ervaring had met de monastrell-druif (= mourvèdre) in Jumilla in de nabije regio Murcía. In de eerste jaren van Wijnhuis Tinto kon je bij ons trouwens de wijnen van Agapito Rico kopen, nog voor ze in handen van een nieuwe grote investeerder een commerciële mindere weg insloegen.

    Hier in Alicante, ver van de uitvalsbasis in Laguardia (Biazteri) in het Baskenland is het klimaat resoluut mediterraan. Atlantische invloeden zijn hier niet te vinden. De wijnen worden gemaakt in El Pinoso, een domein van 40 ha op zandleembodems in het westen van de DO Alicante. Op een hoogte van 600 meter weet men op deze zuidelijke ligging krachtige, volrijpe maar toch elegante wijnen te maken.

    De wijnen worden opgevoed in 500 liter eiken vaten die goed passen bij de lagere tannine-niveaus die de wijnen van deze zuidelijke regio typeren, zelfs voor een druif als mourvèdre!