Background Image

Wijnhuis Tinto

> Clos Lapeyre Amaros  >
Image

Clos Lapeyre Amaros 

wit

  • €26,2
  • Producent: Clos Lapeyre
  • Appellatie: Vin de France
  • Oogstjaar: 2017
  • Regio: Sud-Ouest
  • Land: Frankrijk
  • Aroma’s & Smaak: aromatische amberkleurige 'oranje wijn'; kruidig en spicy, licht oxidatieve stijl; de tannines van de schillen beschermen de wijn tegen verdere oxidatie
  • Druif: gros manseng 
  • Teeltwijze : biologisch FR-BIO-10, natuurlijke wijn (zonder toegevoegd sulfiet of andere additieven)
  • Bewaarpotentieel : 10-15 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13,5%
  • Vinificatie :
    terroir-vigneGros Manseng, perfect rijp geplukt
    De druiven worden manueel geoogst eind september, begin oktober

    De geoogste druiven macereren tot 10 maand in verticale demi-muids en een dolia (een soort amfoor) van 400 liter; de lange maceratie zorgt voor soepelere en perfect geïntegreerde tannines

    Totaal sulfietgehalte: 12mg/l.

  • Producent
    Clos Lapeyre | Bernard Larrieu
    Met enige trots stellen we u dit nieuwe domein in Jurançon voor. Jurançon ligt op de uitlopers van de Pyreneeën. In dit relatief koele terroir aan de noordkant van dit gebergte worden bijna uitsluitend witte wijnen gemaakt. Jurançon werd bekend als een van de interessantste appellaties voor het maken van vendange tardive wijnen: de zoete wijnen van Jurançon worden gekenmerkt door een schitterende spanning tussen restsuiker en zuren. Met dank aan het relatief koele terroir. Steeds meer belandt nu ook de Jurançon sec op de kaarten van onze grootste restaurants. Gastronomisch kun je met deze wijnen zeer veel kanten uit. Uniek aan de appellatie is dat enkele voortrekkers een hele schare volgelingen bekeerden tot de biologische wijnbouw. Bernard Larrieu is gezegend met een uitzonderlijk terroir in La Chapelle des Rousses. Typisch voor dit terroir is dat de wijnen na enkele jaren evolutie aroma's van witte en zwarte truffel vertonen. De droge Jurançons zijn mineraal, zelfs wat zilt in de finale. Bernard Larrieu produceert de laatste jaren wijnen van wereldklasse. Hier moesten we gewoon mee werken. Tijd om deze wijnen te ontdekken!
  • Gastronomie

    serveren bij sterk gekruide gerechten, pintade, lotte in de oven met chorizo, geroosterde groenten