Background Image

Wijnhuis Tinto

> Amos Bañeres Les Arrels del Cel >
Image

Amos Bañeres Les Arrels del Cel

wit

  • €54
  • Producent: Amos Bañeres
  • Appellatie (regio): DO Penedes (Catalonië)
  • Oogstjaar: 2017
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak:
  • Druif: xarello 
  • Teeltwijze : biologisch (niet-gecertificeerd)
  • bewaarpotentieel :
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13%
  • Vinificatie : 60 jaar oude xarel-lo stokken van een klein perceeltje (0.5 ha) volledig omringd door bossen; kalksteen met een bovenlaagje leem en rolkeien; alle werk in de wijngaard gebeurt manueel; oogst in verschillende tries met het oog op optimale rijpheid met toch voldoende aciditeit.

    fermentatie met de schilletjes en de steeltjes gedurende 10 dagen; na de zachte persing gaat de fermantatie nog 2 maand door zonder temperatuurcontrole; enkel autochtone gisten; 11 maand opvoeding in gebruikte Franse eiken vaten van 300 liter; geen bâtonnage noch soutirage (oversteken).

    bij het bottelen geen filtering, stabilisatie of sulfitage

     

  • Gastronomie

  • Producent
    Amos Bañeres | Amos Bañeres
    Amos Bañeres is een eigenzinnige Catalaan: apotheker van opleiding en beroep koos hij ervoor om een nieuw leven te starten in de oude wijngaarden van de familie. Samen met Alex Ruiz Masachs (zie Cava Masachs) startten ze het project Els Vinyerons dat wil garant staan voor zon natuurlijk mogelijke wijnen. De belangrijkste filosofie van Amos Bañeres is dat elk perceel zijn eigen potentieel en eigen karakter heeft. Deze strikte interpretatie van terroir maakt dat hij zo natuurlijk mogelijk wil werken met zo weinig mogelijk interventie als wijnmaker.
    Versta: geen herbiciden, pesticiden of andere producten, geen sulfiet, geen filtering of stabilisatie. Wijn die gemaakt wordt in de wijngaard

    Amos Bañeres bezit niet meer dan 5,5 hectare wijngaard in Vilafranca del Penedès. De bodems variëren van kalksteen tot (kalk)klei en zand.  De belangrijkste druiven zijn xarel-lo, macabeu en parellada, inderdaad voor de kenners bekend als het triumviraat van de DO Cava maar dat is een wijn waar Amos weinig affiniteit mee heeft. Daarnaast heeft hij ook garnacha en tempranillo staan, druiven die hij gebruikt voor zijn Saltamarti wijn. Zijn streven is om stabiele natuurlijke wijnen te maken met de hulp van amforen en oude eiken vaten.