Background Image

Wijnhuis Tinto

> Josep Foraster Cava Trepat Rosat >
Image

Josep Foraster Cava Trepat Rosat

rosé schuimwijn

  • €14,8
  • Producent: Mas Foraster
  • Appellatie (regio): DO Cava
  • Oogstjaar: nv
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: aroma's: rood fruit, specerijen, brioche; delicate, frisse en elegante rosé cava
  • Druif: trepat 
  • Teeltwijze : biologisch
  • bewaarpotentieel : nvt
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 12,5%
  • Vinificatie : druiven van alluviale-en kalkleembodems; aangeplant op een hoogte van 500 meter op de zuidflank van de Serra de Miramar. Het klimaat heeft zowel continentale als mediterrane invloeden

    oogst vanaf september; 2 uur prefermentaire maceratie (schilweking); uitsluitend autochtone gisten; 18-30 maand sur lattes; dosage 6 g/l

  • Gastronomie

    aperitief, visgerechten, kruidige rijst- en pastagerechten

  • Producent
    Mas Foraster | Ramon Solanes, Àngel Camí
     
    In de regio Conca de Barberà met zijn ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid en architectuur. In het dorpje Montblanc kun je Mas Foraster vinden. Dit familiaal wijndomein produceert biologische wijnen van eigen druiven. Het in 1828 gestichte domein dat tijdens de Spaanse burgeroorlog zware verliezen leed heeft nog steeds een beperkte productie.

    Na het veel te vroege heengaan van Josep Foraster Civit als gevolg van kanker nam zijn dynamische zus Julieta de leiding over het domein over. De kinderen van Josep en Julieta sloegen dan weer resoluut de weg van de biologische wijnbouw in. Ook kozen ze voor een herwaardering van lokale variëteiten als trepat en macabeu.