Background Image

Wijnhuis Tinto

> Josep Foraster Blanc Seleccio
  >
Image

Josep Foraster Blanc Seleccio
 

wit

  • €13,8
  • Producent: Mas Foraster
  • Appellatie (regio): DO Conca de Barberà
  • Oogstjaar: 2017
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: boeket van rijp-en tropisch fruit, citrus, brioche, gedroogd fruit; volle, complexe wijn met een verrassende aciditeit en mineraliteit; mooie lengte
  • Druif: garnacha blanca chardonnay macabeo 
  • Teeltwijze : biologisch CCPAE 005370 E
  • bewaarpotentieel : 3-4 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 12,5%
  • Vinificatie : 50% Garnatxa Blanca, 40% Macabeu (aanplantingen van 45 jaar oud), 10% Chardonnay

    kalksteenbodem op een hoogte van 450 meter; wijngaarden op de zonnige flanken van de Muntanyes de Prades; in het klimaat zowel continentale als mediterrane invloeden.

    na de oogst 24 uur prefermentaire maceratie, daarna enkel lekwijn (geen perswijn) die met de zwaartekracht naar Franse eiken vaten van 1, 2, 3 jaar oud (60%) en inox cuves (40%) wordt geleid waar hij met uitsluitend de eigen gisten fermenteert; het gedeelte in de eiken vaten blijft daar gedurende 8 maand alvorens de wijn wordt geblend en gebotteld

  • Gastronomie

    serveren bij visgerechten met saus, kreeft, wit vlees, romige kazen

  • Producent
    Mas Foraster | Ramon Solanes, Àngel Camí
     
    In de regio Conca de Barberà met zijn ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid en architectuur. In het dorpje Montblanc kun je Mas Foraster vinden. Dit familiaal wijndomein produceert biologische wijnen van eigen druiven. Het in 1828 gestichte domein dat tijdens de Spaanse burgeroorlog zware verliezen leed heeft nog steeds een beperkte productie.

    Na het veel te vroege heengaan van Josep Foraster Civit als gevolg van kanker nam zijn dynamische zus Julieta de leiding over het domein over. De kinderen van Josep en Julieta sloegen dan weer resoluut de weg van de biologische wijnbouw in. Ook kozen ze voor een herwaardering van lokale variëteiten als trepat en macabeu.