Background Image

Wijnhuis Tinto

> Josep Foraster Julieta Trepat >
Image

Josep Foraster Julieta Trepat

rood

  • €17
  • Producent: Mas Foraster
  • Appellatie (regio): DO Conca de Barberà
  • Oogstjaar: 2018
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: in de neus vooral rood fruit, specerijen en kreupelhout; frisse rode wijn met zachte, goed geïntegreerde tannin, drinkplezier gegarandeerd
  • Druif: trepat 
  • Teeltwijze : biologisch CCPAE 005370 E
  • bewaarpotentieel : 3-4 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 12,5%
  • Vinificatie : 100% trepat van kalksteenbodems met keien op de zuidflanken van de Muntanyes de Prades; klimaat met zowel continentale als mediterrane invloeden; 68 jaar oude aanplantingen op 520 meter hoogte

    geoogst eind oktober; 7 maand opvoeding in beton-ei; gebotteld met minder dan 20 mg sulfiet
     

  • Gastronomie

    kruidige en pittige gerechten, gevogelte, gegrilde groenten, ook als aperitief

  • Producent
    Mas Foraster | Ramon Solanes, Àngel Camí
     
    In de regio Conca de Barberà met zijn ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid en architectuur. In het dorpje Montblanc kun je Mas Foraster vinden. Dit familiaal wijndomein produceert biologische wijnen van eigen druiven. Het in 1828 gestichte domein dat tijdens de Spaanse burgeroorlog zware verliezen leed heeft nog steeds een beperkte productie.

    Na het veel te vroege heengaan van Josep Foraster Civit als gevolg van kanker nam zijn dynamische zus Julieta de leiding over het domein over. De kinderen van Josep en Julieta sloegen dan weer resoluut de weg van de biologische wijnbouw in. Ook kozen ze voor een herwaardering van lokale variëteiten als trepat en macabeu.