Background Image

Wijnhuis Tinto

> Andreas Gsellmann Trockenbeerenauslese >
Image

Andreas Gsellmann Trockenbeerenauslese

zoete witte wijn (niet-versterkt)

  • €21,5
  • Producent: Andreas Gsellmann
  • Appellatie (regio): Burgenland
  • Oogstjaar: 2015
  • Land: Oostenrijk
  • Aroma’s & Smaak: in de neus rijpe abrikozen, kruiden, florale aroma's met wat honing, caramel; in de mond daar bovenop mango en ander tropisch fruit
  • Druif: welschriesling 
  • Teeltwijze : biodynamisch AT-BIO-402
  • bewaarpotentieel : 10-15 jaar
  • Volume: 375 ml
  • Alcohol: 10.5%
  • Vinificatie : 100% welschriesling van Ried Salzberg in Gols

    druiven aangetast door pourriture noble (Edelfäule) geoogst op 13 november 2015; persing zonder ontristing: spontane vergisting in gebruikte Bourgondische vaten

    Alcohol: 10,5 % vol,  Restsuiker: 171 g/l, Zuren:  6,5 g/l

  • Gastronomie

    desserts met exotisch fruit (lychee, passievrucht) of een klassieke apfelstrudel met kaneel

  • Producent
    Andreas Gsellmann | Andreas Gsellmann
    Andreas Gsellmann is een van de jongste leden van de Pannobile-groep in Gols, een dorpje in het Oostenrijkse Burgenland. We bevinden ons hier vlakbij de Hongaarse grens aan de oevers van de Neusiedler See. Dit belangrijke centraal-Europese steppemeer zorgt voor een voor de wijnbouw zeer gunstig klimaat.

    De familie Gsellmann is al sinds 1800 in de wijnbouw actief.  Vader Hans en zoon Andreas Gsellmann bewerken 20 ha wijngaard met als belangrijkste soorten : blauer zweigelt, blaufränkisch, st-laurent, chardonnay, weissburgunder (pinot blanc), grauburgunder en welschriesling. Ze kiezen daarbij resoluut voor een natuurvriendelijke wijnbouw. Bij het zoeken naar manieren om het  immuunsysteem van planten te versterken en het bodemleven te verbeteren kwam men bij de biodynamische wijnbouw uit.

    Dit streven staat allerminst de kwaliteit van de wijnen in de weg, zo bewijzen de vele binnen- en buitenlandse onderscheidingen die de wijnen van Gsellmann te beurt vallen. Binnen de Pannobile-groep wordt ondertussen via communicatie, discussie en compromisloosheid aan kwaliteitsverbetering gewerkt. Hun streven: zich met de beste wijnen meten, leren van elkaar, kwaliteitswijnen maken en uit dankbaarheid voor hun succes met sociaal engagement bedanken: zo werden bv. degustaties georganiseerd waarvan de opbrengst naar de opvang van vluchtelingen en daklozen gaat.
  • Awards | vermeldingen
    Falstaff: (90-92/100) "Leuchtendes Gelbgold. Mit feiner Kräuterwürze unterlegte Honignuancen, ein Hauch von Karamell, etwas Marillenkonfitüre unterlegt. Stoffig, reife gelbe Apfelfrucht, mittlere Komplexität, Tropenfruchtanklänge im süßen Nachhall."