Background Image

Wijnhuis Tinto

> Andreas Gsellmann Zweigelt Exempel >
Image

Andreas Gsellmann Zweigelt Exempel

rood

  • €23
  • Producent: Andreas Gsellmann
  • Appellatie (regio): Burgenland
  • Oogstjaar: 2017
  • Land: Oostenrijk
  • Aroma’s & Smaak: cassis, bosbes, pruim, tabak en wat kruiden in de neus; in de mond rood fruit, fijne tannines en goed geïntegreerde eik; mooie lengte
  • Druif: zweigelt 
  • Teeltwijze : biodynamisch AT-BIO-402
  • bewaarpotentieel : 5-6 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 12,5%
  • Vinificatie : Wijngaard: Ried Zwicklacker in Gols

    Handmatige oogst op 12 september 2017

    Spontange vergisting in eiken vaten; 12 dagen temperatuurgecontroleerde schilfermentatie gevolgd door malolactische gisting en verdere opvoeding in 500 liter eiken vaten gedurende 8 maand

    Alcohol: 12,5%, Restsuiker: 1g/l, Zuren: 5,3 g/l

  • Gastronomie

  • Producent
    Andreas Gsellmann | Andreas Gsellmann
    Andreas Gsellmann is een van de jongste leden van de Pannobile-groep in Gols, een dorpje in het Oostenrijkse Burgenland. We bevinden ons hier vlakbij de Hongaarse grens aan de oevers van de Neusiedler See. Dit belangrijke centraal-Europese steppemeer zorgt voor een voor de wijnbouw zeer gunstig klimaat.

    De familie Gsellmann is al sinds 1800 in de wijnbouw actief.  Vader Hans en zoon Andreas Gsellmann bewerken 20 ha wijngaard met als belangrijkste soorten : blauer zweigelt, blaufränkisch, st-laurent, chardonnay, weissburgunder (pinot blanc), grauburgunder en welschriesling. Ze kiezen daarbij resoluut voor een natuurvriendelijke wijnbouw. Bij het zoeken naar manieren om het  immuunsysteem van planten te versterken en het bodemleven te verbeteren kwam men bij de biodynamische wijnbouw uit.

    Dit streven staat allerminst de kwaliteit van de wijnen in de weg, zo bewijzen de vele binnen- en buitenlandse onderscheidingen die de wijnen van Gsellmann te beurt vallen. Binnen de Pannobile-groep wordt ondertussen via communicatie, discussie en compromisloosheid aan kwaliteitsverbetering gewerkt. Hun streven: zich met de beste wijnen meten, leren van elkaar, kwaliteitswijnen maken en uit dankbaarheid voor hun succes met sociaal engagement bedanken: zo werden bv. degustaties georganiseerd waarvan de opbrengst naar de opvang van vluchtelingen en daklozen gaat.
  • Awards | vermeldingen
    Falstaff: 92/100 "Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Zarte Kräuternuancen, etwas Cassis, dunkles Waldbeerenkonfit, tabakig, feiner Zwetschkenduft. Saftig, komplex, feinwürzig, integrierte Tannine, dunkle Fruchtnuancen, Holznoten im Nachhall, leichtfüßig im Finish, vielseitig einsetzbar."