Background Image

Wijnhuis Tinto

> Amos Bañeres Diables >
Image

Amos Bañeres Diables

zoete witte wijn (niet-versterkt)

  • €41,3
  • Producent: Amos Bañeres
  • Appellatie: DO Penedes
  • Oogstjaar: 2018
  • Regio: Catalonië
  • Land: Spanje
  • Druif: macabeo 
  • Teeltwijze : biologisch (niet-gecertificeerd)
  • Bewaarpotentieel : 4-5 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13%
  • Vinificatie : gemaakt van 100% macabeo volgens een oude regionale manier om zoete wijnen te maken: directe persing, opwarming van de most zodat een hoge natuurlijke concentratie van suiker en natuurlijke aciditeit wordt bereikt; het resultaat wordt geblend met een deel van de Missatge en una Ampolla wijn en vergistinge en opvoeding van 12 maand in Franse eiken vaten; slechts 600 flessen geproduceerd.

    Alcohol: 9 %, Ph: 3,54, SO2: <20 mg/l, restsuiker: 254 g/l

  • Producent
    Amos Bañeres | Amos Bañeres
    Amos Bañeres is een eigenzinnige Catalaan: apotheker van opleiding en beroep koos hij ervoor om een nieuw leven te starten in de oude wijngaarden van de familie. Samen met Alex Ruiz Masachs (zie Cava Masachs) startten ze het project Els Vinyerons dat wil garant staan voor zon natuurlijk mogelijke wijnen. De belangrijkste filosofie van Amos Bañeres is dat elk perceel zijn eigen potentieel en eigen karakter heeft. Deze strikte interpretatie van terroir maakt dat hij zo natuurlijk mogelijk wil werken met zo weinig mogelijk interventie als wijnmaker.
    Versta: geen herbiciden, pesticiden of andere producten, geen sulfiet, geen filtering of stabilisatie. Wijn die gemaakt wordt in de wijngaard

    Amos Bañeres bezit niet meer dan 5,5 hectare wijngaard in Vilafranca del Penedès. De bodems variëren van kalksteen tot (kalk)klei en zand.  De belangrijkste druiven zijn xarel-lo, macabeu en parellada, inderdaad voor de kenners bekend als het triumviraat van de DO Cava maar dat is een wijn waar Amos weinig affiniteit mee heeft. Daarnaast heeft hij ook garnacha en tempranillo staan, druiven die hij gebruikt voor zijn Saltamarti wijn. Zijn streven is om stabiele natuurlijke wijnen te maken met de hulp van amforen en oude eiken vaten.