Background Image

Wijnhuis Tinto

> Domaine de Bel-Air Les Burdelines >
Image

Domaine de Bel-Air Les Burdelines

rood

  • €13
  • Producent: Domaine de Bel-Air
  • Appellatie: AOC Moulin-à-Vent
  • Oogstjaar: 2017
  • Regio: Beaujolais
  • Land: Frankrijk
  • Aroma’s & Smaak: neus van bosviooltjes, rozen, rood fruit en kreupelhout; subtiel verweven eik; mooie en lange finale
  • Druif: gamay noir 
  • Teeltwijze : culture raisonnée
  • Bewaarpotentieel : 5-10 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13%
  • Vinificatie : terroir van granietzand en gedecomposeerd mangaan; zuidgerichte helling; gemiddelde leeftijd van de wijnstokken: 50 jaar

    enkel de optimaal rijpe druiven worden gebruikt voor deze cuvée; gedeeltelijke ontristing van de trossen; temperatuurgecontroleerde vergisting en cuvaison; aansluitend 9 maand in cuves en eiken vaten

  • Producent
    Domaine de Bel-Air | Jean-Marc Lafont
    Het domein domineert al sinds 1840 Beaujeu, de historische hoofdstad van de Beaujolais. De wijngaarden rond het domein liggen op de hellingen van Bel Air op (blauwe) graniet bodems pal op het zuiden gericht.

    In 1986 komt Jean-Marc aan het roer te staan. Van zijn kindertijd herinnert hij zich de aroma's maar ook de liefde voor het werk in de wijngaarden die hij van zijn vader meekreeg. Geleidelijk wist hij ook in meerdere crus van de Beaujolais interessante percelen te verwerven: o.m. in Brouilly, Moulin-à-Vent en Morgon. Daarnaast maakt hij ook enkele perceelsselecties in de naburige Mâconnais meer bepaald in Saint-Véran en de meest prestigieuze appellatie van dit deelgebied van Bourgogne: Pouilly-Fuissé.

    De totale oppervlakte wijngaarden bedraagt ondertussen 23,32 ha:
    • Beaujolais Villages:  5,60 ha (in Beaujeu, Quincié en Lantignié)
    • Régnié:  0,5 ha in de lieu-dit «La Ronze»
    • Brouilly: 6,65 ha in Saint-Lager (lieu-dit «Briante»)
    • Morgon: 6,41 ha in de lieu-dit «Les Charmes»
    • Moulin-à-Vent: 1,15 ha in de lieu-dit «Les Burdelines»
    • Fleurie: 1,81 ha
    • Sérines en Galopines: 1,20 ha van respectievelijk syrah en viognier
  • Gastronomie

    serveren bij geitenkazen, côtes de bœuf, vleesgerechten met sauzen