Background Image

Wijnhuis Tinto

> La Croix Belle Syrah >
Image

La Croix Belle Syrah

rood

  • €7,5
  • Producent: La Croix Belle
  • Appellatie:  IGP Côtes du Lot
  • Oogstjaar: 2019
  • Regio: Languedoc-Roussillon
  • Land: Frankrijk
  • Aroma’s & Smaak: deze intens purperrode wijn ruikt en smaakt zoals hij eruit ziet: braambes en zwarte bes, pepermunt, zoethout, een vleugje moka; zijdezachte tannines en voldoende fraîcheur om alles mooi in evenwicht te houden.
  • Druif: syrah 
  • Teeltwijze : culture raisonnée (label terra vitis) geïnspireerd door biodynamische wijnbouw
  • Bewaarpotentieel : 2-3 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13%
  • Vinificatie : de 20 jaar oude stokken staan aangeplant op een klei-kalkbodem met grint en keiten in de ondergrond; opbrengst wordt in een rigoureuze groene oogst beperkt tot 55 hl/ha; tussen de stokken wordt gras ingezaaid.

    Fermentatie na ontristen en kneuzen van de oogst; lange schilweking (3 tot 4 weken). Een klein percentage van de wijn wordt in eiken vaten opgevoed om complexiteit toe te voegen.

  • Producent
    La Croix Belle | Jacques en Françoise Boyer
    In het Middeleeuwse dorpje Puissalicon, op de flanken van de Cévennes, strekken zich de wijngaarden van La Croix Belle uit. Het domein is sedert meer dan drie eeuwen in handen van de familie Boyer. De bodem bestaat uit kalkleem en keien, en de zomerse hitte wordt getemperd door een frisse zeebries en nachtelijke winden uit de Cévennes.

    Door wijnautoriteit Tom Stevenson wordt het domein bij de 8 beste producenten van IGP-wijnen gerekend. Bovendien worden de wijnen van La Croix Belle geschonken door topchefs als Gordon Ramsey en Marcus Wareing.

    En zoals de Revue du Vin de France in zijn Classement des Meilleurs Vins de France schrijft :  "Situé entre Pézenas et Béziers, ce vaste domaine familial réalise des vins de pays (des Côtes de Thongue) déliés et coulants, hiérarchisés suivant leur concentration et leur intensité de boisé plus que par l'expression du terroir. Les blancs sont des références en vin de pays."
  • Gastronomie

    serveren op 16-17°C bij fijne vleeswaren, gegrilde groenten en vleesgerechten, kruidige bereidingen