Background Image

Wijnhuis Tinto

> Vassaltis Santorini Assyrtiko >
Image

Vassaltis Santorini Assyrtiko

wit

  • €32
  • Producent: Vassaltis
  • Appellatie: PDO Santorini
  • Oogstjaar: 2019
  • Regio: Cycladen
  • Land: Griekenland
  • Aroma’s & Smaak: zeer minerale neus: basalt, ziltig; na openen komen ook aroma's van perzik, citrus en zelfs tropische toetsen naar boven; evenwichtige wijn met hoge aciditeit, perfect opgevangen door de filmende, haast romige structuur van de wijn
  • Druif: assyrtiko 
  • Teeltwijze : klassiek
  • Bewaarpotentieel : 7-10 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 14,5%
  • Vinificatie : alcohol: 14,7%  I  restsuiker: 2.6 g/l   I   totale aciditeit: 6.25 g/lo (ph 2.96)   I  vrij SO2: 29 mg/l

    de wijn wordt gemaakt van zowel ontriste druiven als volledige trossen; fermentatie in inox tanks waar de wijn 7 maand met de gisten verblijft alvorens te worden gebotteld

  • Producent
    Vassaltis | Yannis Valambous, Elias Roussakis en Yannis Papaeconomou 
    Vassaltis is de jongste van de boomende Santorini-wijnscene. In de nasleep van de financiële crisis die Griekenland zo zwaar trof keerde Yannis Valambous terug naar Santorini, het eiland waar hij tijdens zijn kinderjaren de zomers doorbracht, met het plan om de wijngaarden van de familie te laten herleven en een state-of-te-art wijndomein te creëren. Samen met oenologen Elias Roussakis en Yannis Papaeconomou gingen ze voor één missie: wereldklasse wijnen produceren van een wereldklasse-terroir.
     
    Santorini is een caldera of ingeklapte vulkaan. De wijngaarden van Santorini beslaan in totaal 1100 ha en bevinden zich op het hoofdeiland en op twee kleinere eilanden. Ze staan aangeplant van zeeniveau tot een hoogte van 250 meter op de kliffen van de caldera. Meer dan 3700 jaar geleden stonden op deze plek al wijngaarden aangeplant. Tegenwoordig staan er meer dan 30 witte en rode variëteiten aangeplant maar assyrtiko is natuurlijk het paradepaardje. De wijnstokken zijn vaak in de karakteristieke mandvorm aangelegd en gesnoeid waardoor ze tegen de harde wind zijn beschermd. In het lokale dialect wordt dit “kouloura” of “niabelo” genoemd.
     
  • Gastronomie

    zeevruchten, oesters, visgerechten in gelijk welke stijl (van gerookt tot gerechten met sauzen)

  • Awards | vermeldingen
    Jancis Robinson: "The newest entry on the island, established just in 2014, Vassaltis is already a benchmark winery. The young and talented oenologists Ilias Roussakis and Yannis Papaoikonomou have not only introduced some of the best wines in recent years, they also experiment in a lot of fields trying to represent the unique character of Santorini in their wines."