Background Image

Wijnhuis Tinto

> Terra Calcinara Riserva >
Image

Terra Calcinara Riserva

rood

  • €19,5
  • Producent: La Calcinara
  • Appellatie: DOCG Conero
  • Oogstjaar: 2013
  • Regio: Marche
  • Land: Italië
  • Aroma’s & Smaak: fijne neus met kersen, anijs, leder en balsamico; goede mondvulling met voldoende fraîcheur en goed versmolten tannine en dus zacht mondgevoel
  • Druif: montepulciano 
  • Teeltwijze : klassiek
  • Bewaarpotentieel : 9-10 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 14%
  • Vinificatie : 100% montepulciano

    Druiven worden handmatig geplukt in het midden van oktober. 24 maanden houtrijping in grote eiken vaten van 25hl (Franse en Amerikaanse eik)

  • Producent
    La Calcinara | Paolo en Eleonora Berlutti
    La Calcinara ligt in het heuvelachtige gebied van de Conero, meer bepaald in het dorpje Candia, op 5 km van de Adriatische kust en vlakbij Ancona. Het wijnhuis is verspreid over 20ha in het district Calcinara in het hartje van de  Conero-appellatie, waar de zeebries voelbaar is en waar je een mooi zicht hebt op de heuvels van de mooie Marche.  Twee jonge mensen, Paolo en Eleonora, begeesteren dit jonge bedrijf, met de intentie om  door het gebruik van lokale producten en lokale druivenvariëteiten meerwaarde te geven aan hun schitterende streek.

    Conero DOC is opgedeeld in drie subzones. Het steile gebied van de Coneroberg zelf bestaat uit mergelsteen en vuursteen. De kleinere en meer afgeronde heuvels aan de rand van de berg kennen een ondergrond van mergel, terwijl de aangrenzende heuvels mergel en kalkhoudende grond hebben. Het is hier dat de wijngaarden van La Calcinara gelegen zijn. In de bodem zijn ook turf en tal van zeefossielen aanwezig, wat de mineraliteit verklaart die zo mooi aanwezig is in de wijnen van Paolo en Eleonora. De magische mix van meesterlijke mineraliteit en zilte zeewind geeft de montepulcianodruiven een ongelooflijke complexiteit.

    Het bedrijf werd in 1997 opgericht door Mario Berluti, vader van Paolo en Eleonora. Mario wordt aanzien als een expert, dewelke doorheen de jaren de ondergronden van de Conero regio perfect wist te doorgronden. In 1999 werden 4 hectaren Montepulciano druiven geplant op het domein van 20 hectaren. Iedereen in het gezin Berluti neem deel aan de volledige druivencyclus, van het snoeien van de wijnstokken tot het oogsten van de druiven in kleine dozen en van de opvoeding in de vaten tot de commercialisering van de wijn.
  • Gastronomie

    serveren bij stoofpotjes, hertenfilet, pasta met ragoût en gerijpte kazen.