Background Image

Wijnhuis Tinto

> Dockner Tom Sparkling rosé >
Image

Dockner Tom Sparkling rosé

schuimwijn

  • €11
  • Producent: Tom Dockner
  • Appellatie (regio): Niederösterreich
  • Oogstjaar: 2016
  • Land: Oostenrijk
  • Aroma’s & Smaak: fris rood fruit zoals krieken en bosaardbeitjes, een vleugje citrus; in de mond fris, fruitig en romig; fijne pareling
  • Druif: pinot noir zweigelt 
  • Teeltwijze : klassiek
  • bewaarpotentieel : 2-3 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 12%
  • Vinificatie : handmatige oogst van de zweigelt en pinot noir druiven half oktober; 14 uur schilweking gevolgd door persing en vergisting in inox tanks (18-19°C); aansluitend 3 maand sur lies

  • Gastronomie

    serveren als aperitief, als zomerse dorstlesser op het terras of als vrolijke begeleider van de picknick; kan ook bij voorgerechten, slaatjes, quiche of pizza worden geserveerd

  • Producent
    Tom Dockner | Tom Dockner
    Enkele tientallen kilometers ten westen van Wenen vind je de nog relatief onbekende wijnregio Traisental: de Traisen is een zijriviertje van de Donau. De Grüner Veltliner druif is hier heer en meester. Tom Dockner is al de vierde generatie wijnbouwers in Theyern. Om de stiel van het wijnbouwen te perfectioneren reisde hij langs de belangrijkste Europese wijnregio's.

    Tom zegt het zo : "Het Traisental is voor mij thuis, middelpunt en missie. Mijn wijnen zijn de expressie daarvan. De basis van mijn wijnen zit in het klimaat en in de unieke bodem met kalksteen, conglomeraat rots en kiezel. Hete dagen, beïnvloed door het pannonisch klimaat, wisselen af met koele nachten, wanneer de kruidige lucht van het Dunkelsteinerwald de vallei binnendringt. De Donau mildert de hitte van de zomerdagen en de ijzige nachtelijke winden."

    De liefde voor wijn en natuur evenals het vertrouwen van zijn familie zijn voor hem belangrijke waarden. Enkel zo kunnen wijnen ontstaan die internationale erkenning krijgen. Naast wijnen van Grüner Veltliner maakt hij ook wijnen van Riesling, Traminer en Pinot Noir. Het levert de piepjonge wijnbouwer nu al een hoop vermeldingen en medailles op, o.a. van het gerenommeerde Oostenrijkse tijdschrift Falstaff maar ook van bv. Gault-Millau en Vinaria. En dat aan nog steeds zeer betaalbare prijzen.