Background Image

Wijnhuis Tinto

> Maria Galassi Ca Storta >
Image

Maria Galassi Ca Storta

rood

  • Producent: Maria Galassi
  • Appellatie: DOC Romagna Sangiovese
  • Oogstjaar: 2015
  • Regio: Emilia-Romagna
  • Land: Italië
  • Aroma’s & Smaak: aroma's van wilde bessen, bosvruchten en viooltjes; in de mond aangename zuren en zachte tannines
     
  • Druif: sangiovese 
  • Teeltwijze : biologisch CCPB
  • Bewaarpotentieel : 3-4 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13%
  • Vinificatie : sangiovese van verschillende klonen; de druiven groeien op een hoogte van 200 meter op een bodem van geel zand en gekleurde klei

    fermentatie en maceratie in roestvrij staal op een gecontroleerde temperatuur (22°C); de wijn blijft daarna nog 4 maand rusten in inox
     
  • Tijdelijk niet voorradig

  • Producent
    Maria Galassi | Maria Galassi en Francesco Bordini
    De wijngaarden van Maria Galassi liggen op terrassen tussen San Vittore di Cesena en Bertinoro en op een boogscheut van Ravenna en Rimini genieten ze van een Adriatisch briesje. Ze bevinden zich op een hoogte van 250 meter in de vallei van de Paderno. De bodems bestaan uit kalksteen en "spungone" een soort tufsteen gevormd op wat ooit de zeebodem was. Sinds 1900 zijn de wijngaarden in familiebezit.

    Maria (Daniela) zelf staat sinds 1994 aan het roer. Deze innemende dame die altijd haar hart en ziel volgt omarmde onmiddellijk de biologische wijnbouw. De 17 ha wijngaard wordt inmiddels volledig biologisch bewerkt. Ze worden omringd door bosjes, fruitbomen en olijfgaarden. Tussen de wijnstokken groeien zeldzame orchideeën.

    Advies komt van de jonge Francesco Bordini, een jonge boomlange wijnadviseur die mee verantwoordelijk is voor de grote kwaliteitssprong in de regio. Hij experimenteert onder meer met grote eiken vaten voor de veroudering van de wijnen. Alles ademt harmonie bij Maria Galassi : harmonie met haar medebewoners, harmonie met de natuur, harmonie in het glas. De wijnen zijn spectaculair lekker en vergeleken met de Toscaanse zuiderburen zeer betaalbaar.
  • Gastronomie

    serveren als aperitief of op het terras, bij pizza, quiche, charcuterie, visgerechten; een easy-drinking sangiovese