Background Image

Wijnhuis Tinto

> Bruno Murciano Pieles Doradas >
Image

Bruno Murciano Pieles Doradas

wit

  • €9,5
  • Producent: Bruno Murciano
  • Appellatie: DO Valencia
  • Oogstjaar: 2019
  • Regio: Valencia
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: Intense, aantrekkelijke en verleidelijke neus met vooral rijp steenfruit, een lichte romige en kruidige toets, wat vanille van de subtiele eikenhoutrijping
  • Druif: merseguera 
  • Teeltwijze : biologisch
  • Bewaarpotentieel : 3-4 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13%
  • Vinificatie : vooral merseguera, aangevuld met macabeo, malvasia & moscatel
    druiven afkomstig van wijngaarden aan de voet van de berg en op hellingen gelegen in het natuurpark Hoces del Rio Cabriel in het binnenland van de provincie Valencia.

    Handmatige oogst in kleine kistjes van 10 kg (eind augustus-begin september); 2 dagen koude maceratie van de druiven bij 2°C; 50% van de wijn ondergaat alcoholische gisting in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur en rust 6 maanden op zijn droesem, de overige 50% van de wijn fermenteert in 500 l vierde en vijfde jaars Franse vaten en rijpt 6 maanden op zijn droesem voordat hij wordt gebotteld.

  • Producent
    Bruno Murciano | José Luis Murciano
    Bruno Murciano groeide op in Caudete de las Fuentes in Valencia, een gebied waar de bobal-druif heer en meester is. Zijn eerste roeping was hospitality en al in het restaurant van zijn ouders had hij een enorme interesse in de wijnen van zijn regio maar ook wijnen uit andere regio’s en landen. Die interesse dreef hem in de richting van sommelier-studies die hij uiteindelijk vervolmaakte in Toulouse. Als gediplomeerd sommelier schopte hij het tot Chef Sommelier van het Ritz Hotel in London.

    Die ervaringen hielpen hem om in 2008 de felbegeerde titel van beste sommelier van Spanje weg te kapen en in 2009 2de beste sommelier van de wereld te worden. In 2010 kocht hij de prachtige wijngaard Las Brunas in zijn geboortestad: 6 ha wijngaard en 2 ha bos op de NO-helling. Samen met zijn broer Jose Luis, een getrainde oenoloog maakten ze hun eerste wijnen. De volledige productie is biologisch waarbij tevens inspiratie wordt geput uit de biodynamische wijnbouw.

    Bruno en zijn broer houden van elegante wijnen zoals die van Bourgogne en trachten met hun bobal diezelfde verfijning te bereiken. Dit laat zich duidelijk merken in de wijnen. Nu al zeer mooi.
  • Gastronomie

    serveren bij zeevruchten, vette vis, wit vlees en complexe gastronomie zoals gerechten met champignons en truffels