Background Image

Wijnhuis Tinto

> Rudolf May Retzstadt Silvaner VDP Ortswein >
Image

Rudolf May Retzstadt Silvaner VDP Ortswein

wit

  • €19,4
  • Producent: Rudolf May
  • Appellatie: Franken
  • Oogstjaar: 2021
  • Regio: Franken
  • Land: Duitsland
  • Aroma’s & Smaak: minerale neus met tevens appel-, peer- en citrusaroma's; frisse aanzet, mooie lengte
  • Druif: silvaner 
  • Teeltwijze : biologisch
  • Bewaarpotentieel : 4-5 jaar
  • Volume: 750 ml (bocksbeutel)
  • Alcohol: 12%

  • Producent
    Rudolf May | Rudolf & Benedikt May
    Franken is een regio die onterecht nog vaak aan de aandacht van wijnliefhebbers ontsnapt. Het ligt wat oostelijker dan de belangrijkste Duitse wijnregio's en het klimaat is er continentaler: de winter zijn iets strenger, de zomers kunnen subtropisch zijn. En de meest aangeplante druif wordt in de andere Duitse regio's (en de Elzas) in het beste geval stiefmoederlijk behandeld. Hier krijgt de silvaner de kans om haar volle potentieel te realiseren.

    De regio beschikt dan ook over uitstekende terroirs met mooie hellingen in terrassen en interessante bodems met rode zandsteen, keuper of mosselkalk. Als silvaner aangeplant staat op stenige mosselkalkbodems zoals bij Rudolf May het geval is en de wijnen gemaakt worden van oude wijnstokken krijg je bijzonder interessante wijnen: beendroog en met een complexe mineraliteit. Soms wordt silvaner vergeleken met grüner veltliner met aroma's van fris en geel fruit, honing, hooi, kruiden. De wijnen doen het overigens uitstekend bij onze asperges.

    Een aantal van de silvaners van het domein wordt gebotteld in de traditionele Bocksbeutel, een platte fles die de wijnen van Franken een grote herkenbaarheid geeft. Naast de silvaners van het domein is overigens ook de rose Spätburgunder zeer de moeite.
  • Gastronomie

    dankzij de natuurlijke frisheid van de wijn ideaal om te serveren bij salades, verse geitenkaas, zeevruchten, asperges

  • Awards | vermeldingen
    Jancis Robinson: "Crisp aromas of pear, candied lemon and cool herbal nuances mingle with dark spice and a distinctive smoky character. Svelte stony elegance; quintessential modern Silvaner." 16/20