Background Image

Wijnhuis Tinto

> Bruno Murciano Las Blancas >
Image

Bruno Murciano Las Blancas

wit

  • €15,8
  • Producent: Bruno Murciano
  • Appellatie: DO Valencia
  • Oogstjaar: 2024
  • Regio: Valencia
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: aroma's van witte bloemen, oranjebloesem, citrus, geroosterde noten en amandelen, subtiele botertoets; in de mond steenvruchten en citrus, romige textuur met goede aciditeit
  • Druif: malvasia fina muscat blanc à petits grains macabeo merseguera 
  • Teeltwijze : biologisch ES-ECO-020-CV
  • Bewaarpotentieel : 3-4 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13,5%
  • Vinificatie : Perceel: Las Serratilla (3,5 hectare) waar de aanplantingen 25-30 jaar oud zijn; zandleem; opbrengst: tussen 5000 en 5500 kg/ha

    Handmatige oogst in dozen van 10 tot 15 kilogram tijdens de koelste uren van de dag. Selectie van de beste druiven in het veld.

    Ontristing van de druiven en maceratie (zonder kneuzen) vóór de vergisting gedurende 3-4 dagen; temperatuurgecontroleerde vergisting met schillen gedurende 8 tot 10 dagen voor 50% van de druiven in roestvrijstalen vaten, gevolgd door rijping op de droesem. Vergisting zonder temperatuurcontrole van de resterende 50% in grote Franse eikenhouten vaten; opvoeding gedurende zes maanden in Franse eikenhouten vaten met de lies         

  • Producent
    Bruno Murciano | José Luis Murciano
    Bruno Murciano groeide op in Caudete de las Fuentes in Valencia, een gebied waar de bobal-druif heer en meester is. Zijn eerste roeping was hospitality en al in het restaurant van zijn ouders had hij een enorme interesse in de wijnen van zijn regio maar ook wijnen uit andere regio’s en landen. Die interesse dreef hem in de richting van sommelier-studies die hij uiteindelijk vervolmaakte in Toulouse. Als gediplomeerd sommelier schopte hij het tot Chef Sommelier van het Ritz Hotel in London.

    Die ervaringen hielpen hem om in 2008 de felbegeerde titel van beste sommelier van Spanje weg te kapen en in 2009 2de beste sommelier van de wereld te worden. In 2010 kocht hij de prachtige wijngaard Las Brunas in zijn geboortestad: 6 ha wijngaard en 2 ha bos op de NO-helling. Samen met zijn broer Jose Luis, een getrainde oenoloog maakten ze hun eerste wijnen. De volledige productie is biologisch waarbij tevens inspiratie wordt geput uit de biodynamische wijnbouw.

    Bruno en zijn broer houden van elegante wijnen zoals die van Bourgogne en trachten met hun bobal diezelfde verfijning te bereiken. Dit laat zich duidelijk merken in de wijnen. Nu al zeer mooi.
  • Gastronomie

    serveren tussen 11-13ºC bij visstoofpotjes, gegrilde vis, kabeljauw, allioli, kazen