Background Image

Wijnhuis Tinto

> Bruno Murciano El Sueño de Bruno >
Image

Bruno Murciano El Sueño de Bruno

rood

  • €33
  • Producent: Bruno Murciano
  • Appellatie: DO Utiel-Requena
  • Oogstjaar: 2020
  • Regio: Valencia
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: De Droom van Bruno is een intens kersenrode wijn met aroma's van thijm, rozemarijn, kersen; full body, goede tanninestructuur en aciditeit, schitterende lengte
  • Druif: bobal 
  • Teeltwijze : biologisch ES-ECO-020-CV
  • Bewaarpotentieel : 15-20 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 14%
  • Vinificatie : druiven geoogst van 100-jarige wijnstokken in Viña Emilio in Caudete de las Fuentes (Valencia) op een hoogte van 900 meter, door de locals als "grand cru" worden beschouwd.
    manuele oogst mid-augustus

    ondergrond: kalksteen

    opbrengst: ongeveer 2.000 kilogram per hectare. Handmatige oogst in dozen van 10-15 kg
    Alcoholische en malolactische gisting in 4 of 5 jaar oude vaten van 500 liter. Opvoeding van 18 maanden in eiken vaten

  • Producent
    Bruno Murciano | José Luis Murciano
    Bruno Murciano groeide op in Caudete de las Fuentes in Valencia, een gebied waar de bobal-druif heer en meester is. Zijn eerste roeping was hospitality en al in het restaurant van zijn ouders had hij een enorme interesse in de wijnen van zijn regio maar ook wijnen uit andere regio’s en landen. Die interesse dreef hem in de richting van sommelier-studies die hij uiteindelijk vervolmaakte in Toulouse. Als gediplomeerd sommelier schopte hij het tot Chef Sommelier van het Ritz Hotel in London.

    Die ervaringen hielpen hem om in 2008 de felbegeerde titel van beste sommelier van Spanje weg te kapen en in 2009 2de beste sommelier van de wereld te worden. In 2010 kocht hij de prachtige wijngaard Las Brunas in zijn geboortestad: 6 ha wijngaard en 2 ha bos op de NO-helling. Samen met zijn broer Jose Luis, een getrainde oenoloog maakten ze hun eerste wijnen. De volledige productie is biologisch waarbij tevens inspiratie wordt geput uit de biodynamische wijnbouw.

    Bruno en zijn broer houden van elegante wijnen zoals die van Bourgogne en trachten met hun bobal diezelfde verfijning te bereiken. Dit laat zich duidelijk merken in de wijnen. Nu al zeer mooi.
  • Gastronomie

    serveren bij rood vlees gerechten, wild, gerijpte kazen, gazpacho manchego