Background Image

Wijnhuis Tinto

> Adrien Berlioz Barbin >
Image

Adrien Berlioz Barbin

wit

  • €17,9
  • Producent: Domaine Adrien Berlioz
  • Appellatie: IGP Vin des Allobroges
  • Oogstjaar: 2024
  • Regio: Savoie
  • Land: Frankrijk
  • Aroma’s & Smaak: In de neus aroma's van peer en bloesems; fijne mineraliteit vormt het perfecte tegengewicht voro de natuurlijke rijkheid van de wijn: subtiele, spicy afdronk. Een roussanne zo verschillende van de Rhône-wijnen die stroomafwaarts van de Savoie worden gemaakt
  • Druif: roussanne 
  • Teeltwijze : biologisch
  • Bewaarpotentieel : 4-5 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 12%
  • Vinificatie : 100% Roussanne

    manuele oogst, directe persing, spontane fermentatie met autochtone gisten, opvoeding in cuve fibre

  • Producent
    Domaine Adrien Berlioz | Adrien Berlioz
    Zonder zijn beroemde oom Gilles Berlioz zou Adrien geen wijnmaker kunnen worden zijn beseft hij. In 2016 start hij op een oppervlakte van 1,5 ha die aan zijn vader behoorden. Na enkele jaren kan hij het domein uitbreiden tot 7 ha. Ondertussen heeft hij 17 parcellaire selecties van jacquère, altesse, malvoisie en bergeron voor de witte wijnen en mondeuse noire, persan en douce noire voor de rode.

    De bodemdiversiteit (mergel, morene, puin, kalksteen en schist) verdient het om verschillende cuvées te produceren rekening houdend met hun eigenheid. Alle wijnen zijn Demeter gecertificeerd (biodynamie).

    De hellingen laten enkel manueel werk en bewerking met paard toe. Opbrengsten worden beperkt tot 40 hl/ha. De vriendin van Adrien is imker en doet er alles aan om in en rond de wijngaarden een stabiel ecosysteem te creëren. Recent deed ook de 'agroforestry' zijn intrede met aanplantingen in pergola in een verlaten perceel.

    Savoie-autoriteit en fangirl Wink Lorch schrijft in haar standaardwerk 'Wines of the French Alps': "Adrien puts every bit as much effort into farming his vines and making his wines as he does in packaging them beautifully. in a short time, he has become one of the most talented vignerons in Savoie."
  • Gastronomie

    serveren bij gevulde courgettes (of courgettebloemen), gevogelte, venkel