wi Domaine Jolivet La Cuvée de Louis | Wijnhuis Tinto | Europese wijnen
Background Image

Wijnhuis Tinto

> Domaine Jolivet La Cuvée de Louis >
Image

Domaine Jolivet La Cuvée de Louis

wit

  • €18
  • Producent: Domaine Jolivet
  • Appellatie: Vin de France
  • Oogstjaar: 2024
  • Regio: Rhône
  • Land: Frankrijk
  • Aroma’s & Smaak: intense neus waarin de viognier zijn aanwezigheid verraadt met abrikoos, perzik, florale toetsen en amandel; verrassende en aangename fraîcheur
  • Druif: roussanne marsanne viognier 
  • Teeltwijze : biologisch
  • Bewaarpotentieel : 3-4 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 12,5%
  • Vinificatie : terroir-vigne40% viognier, 40% roussanne, 20% marsanne
    aangeplant in Saint-Joseph op een terroir van graniethoudend zand op een hoogte van 300 meter; zeer late oogst omwille van de hoogte maar toch volledige fenolische rijpheid dankzij de wine

    15 dagen fermentatie in cuve inox; opvoeding van 6 maand in gebruikte barriques en cuve inox

  • Producent
    Domaine Jolivet | Bastien Jolivet
    Gelegen in het noordelijke deel van de Rhône-vallei, in het historische hart van de appellatie Saint-Joseph, oogstte het domein zijn eerste druiven in 2014. Na enkele jaren van ervaring opbouwen in Frankrijk en in het buitenland besluit Bastien om zijn vader in het familiaal domein te vervoegen. Op dat moment stoppen ze met het verkopen van hun druiven en beginnen ze hun eigen wijnen te produceren, in wit en rood.

    Het domein beslaat op dit moment 8 hectaren wijngaard, hoofdzakelijk in Saint-Joseph. De wijngaard is aangeplant op zuidelijk- en zuidoostelijk georiënteerde hellingen met veel oudemuurtjes. De granietbodems zorgen voor de ideale groeiomstandigheden voor syrah. Het werk op de hellingen dient integraal manueel te worden verricht. 

    Het zoon-vader-duo streeft ernaar om zo evenwichtig mogelijke wijnen te produceren vanuit de overtuiging dat het werk in de wijngaard daartoe de sleutel vormt. De vinificaties zijn traditioneel met fermentatie in (gebruikte) barriques. De rode wijnen bevatten een deel integraal vergiste trossen die in demi-muid werd opgevoed.

    In het korte bestaan van het domein figureert het al o.m. in de "Guide des Meilleurs Vins de France": "Les amateurs des Sant-Josephs classiques et réguliers trouveront ici leur bonheur"