wi Domaine Jolivet Saint-Joseph La Clef De Sol | Wijnhuis Tinto | Europese wijnen
Background Image

Wijnhuis Tinto

> Domaine Jolivet Saint-Joseph La Clef De Sol >
Image

Domaine Jolivet Saint-Joseph La Clef De Sol

wit

  • €32
  • Producent: Domaine Jolivet
  • Appellatie: AOC Saint-Joseph
  • Oogstjaar: 2023
  • Regio: Rhône
  • Land: Frankrijk
  • Aroma’s & Smaak: aroma's van kweepeer, abrikoos, kamperfoelie, honing, boter en een beetje amandel; romige textuur mooi in evenwicht met net voldoende aciditeit om een prachtige balans te verkrijgen
  • Druif: marsanne roussanne 
  • Teeltwijze : biologisch
  • Bewaarpotentieel : 3-5 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13%
  • Vinificatie : terroir-vigne95% marsanne en 5% roussanne (complantation)
    aanplantingen van 40-50 jaar oud

    de oogst wordt vrij vroeg uitgevoerd om voldoende aciditeit in de marsanne te behouden en aldus de natuurlijke kracht van de druif in balans te houden

  • Producent
    Domaine Jolivet | Bastien Jolivet
    Gelegen in het noordelijke deel van de Rhône-vallei, in het historische hart van de appellatie Saint-Joseph, oogstte het domein zijn eerste druiven in 2014. Na enkele jaren van ervaring opbouwen in Frankrijk en in het buitenland besluit Bastien om zijn vader in het familiaal domein te vervoegen. Op dat moment stoppen ze met het verkopen van hun druiven en beginnen ze hun eigen wijnen te produceren, in wit en rood.

    Het domein beslaat op dit moment 8 hectaren wijngaard, hoofdzakelijk in Saint-Joseph. De wijngaard is aangeplant op zuidelijk- en zuidoostelijk georiënteerde hellingen met veel oudemuurtjes. De granietbodems zorgen voor de ideale groeiomstandigheden voor syrah. Het werk op de hellingen dient integraal manueel te worden verricht. 

    Het zoon-vader-duo streeft ernaar om zo evenwichtig mogelijke wijnen te produceren vanuit de overtuiging dat het werk in de wijngaard daartoe de sleutel vormt. De vinificaties zijn traditioneel met fermentatie in (gebruikte) barriques. De rode wijnen bevatten een deel integraal vergiste trossen die in demi-muid werd opgevoed.

    In het korte bestaan van het domein figureert het al o.m. in de "Guide des Meilleurs Vins de France": "Les amateurs des Sant-Josephs classiques et réguliers trouveront ici leur bonheur"
  • Gastronomie

    kan best geserveerd worden bij wit vlees en gevogelte (kalkoen) of visgerechten met sauzen

  • Awards | vermeldingen
    Guide Des Meilleurs Vins De France 2026: Clef De Sol 2023 93/100 "(...) délicieux, presque enrobé, avec des notes florales qui accompagnent la belle tension finale. Ce joli vin de gastronomie est déjà accessible"