Background Image

Wijnhuis Tinto

> Maria Galassi E Mei di Smembar >
Image

Maria Galassi E Mei di Smembar

rood

  • Producent: Maria Galassi
  • Appellatie: IGT Forlì
  • Oogstjaar: 2012
  • Regio: Emilia-Romagna
  • Land: Italië
  • Aroma’s & Smaak: fijn boeket met zwarte kersen, pruim en kruidnagel; in de mond een schitterend evenwicht tussen fruit, zuren en body
  • Druif: barbera sangiovese 
  • Teeltwijze : biologisch CCPB
  • Bewaarpotentieel : 15 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13%
  • Vinificatie : blend van 50% Sangiovese en 50% Barbera van 22 jaar oude stokken; beide variëteiten worden samen geoogst en vergist; fermentatie in temperatuurgecontroleerde inox; 24 dagen schilcontact; rijping in tonneaux (Franse eik) van 3 jaar gedurende 12 maand gevolgd door 8 maand rijping in fles
  • Tijdelijk niet voorradig

  • Producent
    Maria Galassi | Maria Galassi en Francesco Bordini
    De wijngaarden van Maria Galassi liggen op terrassen tussen San Vittore di Cesena en Bertinoro en op een boogscheut van Ravenna en Rimini genieten ze van een Adriatisch briesje. Ze bevinden zich op een hoogte van 250 meter in de vallei van de Paderno. De bodems bestaan uit kalksteen en "spungone" een soort tufsteen gevormd op wat ooit de zeebodem was. Sinds 1900 zijn de wijngaarden in familiebezit.

    Maria (Daniela) zelf staat sinds 1994 aan het roer. Deze innemende dame die altijd haar hart en ziel volgt omarmde onmiddellijk de biologische wijnbouw. De 17 ha wijngaard wordt inmiddels volledig biologisch bewerkt. Ze worden omringd door bosjes, fruitbomen en olijfgaarden. Tussen de wijnstokken groeien zeldzame orchideeën.

    Advies komt van de jonge Francesco Bordini, een jonge boomlange wijnadviseur die mee verantwoordelijk is voor de grote kwaliteitssprong in de regio. Hij experimenteert onder meer met grote eiken vaten voor de veroudering van de wijnen. Alles ademt harmonie bij Maria Galassi : harmonie met haar medebewoners, harmonie met de natuur, harmonie in het glas. De wijnen zijn spectaculair lekker en vergeleken met de Toscaanse zuiderburen zeer betaalbaar.
  • Gastronomie

    serveren bij gebraad, gerijpte kazen of gewoon als meditatiewijn