Background Image

Wijnhuis Tinto

Witte wijn > Andreas Gsellmann Zweigelt von Heideboden >
Image

Andreas Gsellmann Zweigelt von Heideboden

rood

  • €10,35
  • Producent: Andreas Gsellmann
  • Appellatie (regio): Burgenland
  • Oogstjaar: 2013
  • Land: Oostenrijk
  • Aroma’s & Smaak: boeket van kersen, rood fruit; in de mond: frisse aanzet, fruitige goed gestructureerde medium-bodied wijn; sappige finish
  • Druif: zweigelt 
  • Teeltwijze : biodynamisch
  • bewaarpotentieel : 4-5 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13%
  • Vinificatie : druiven van Heideboden-wijngaard: zwarte aarde met zandige kiezelondergrond; met de hand geplukt half september 2013; spontane vergisting in stalen tank; 6 maand rijping in 500 l gebruikte vaten

    Analyse: Alcohol 13%, 1 g restsuiker, 4,8 g zuren/liter

  • Gastronomie

    serveren op 16-18°C bij pasta, steak, gebraad, kazen
     

  • Producent
    Andreas Gsellmann | Andreas Gsellmann
    Andreas Gsellmann is een van de jongste leden van de Pannobile-groep in Gols, een dorpje in het Oostenrijkse Burgenland. We bevinden ons hier vlakbij de Hongaarse grens aan de oevers van de Neusiedler See. Dit belangrijke centraal-Europese steppemeer zorgt voor een voor de wijnbouw zeer gunstig klimaat.

    De familie Gsellmann is al sinds 1800 in de wijnbouw actief.  Vader Hans en zoon Andreas Gsellmann bewerken 20 ha wijngaard met als belangrijkste soorten : blauer zweigelt, blaufränkisch, st-laurent, chardonnay, weissburgunder (pinot blanc), grauburgunder en welschriesling. Ze kiezen daarbij resoluut voor een natuurvriendelijke wijnbouw. Bij het zoeken naar manieren om het  immuunsysteem van planten te versterken en het bodemleven te verbeteren kwam men bij de biodynamische wijnbouw uit.

    Dit streven staat allerminst de kwaliteit van de wijnen in de weg, zo bewijzen de vele binnen- en buitenlandse onderscheidingen die de wijnen van Gsellmann te beurt vallen. Binnen de Pannobile-groep wordt ondertussen via communicatie, discussie en compromisloosheid aan kwaliteitsverbetering gewerkt. Hun streven: zich met de beste wijnen meten, leren van elkaar, kwaliteitswijnen maken en uit dankbaarheid voor hun succes met sociaal engagement bedanken: zo werden bv. degustaties georganiseerd waarvan de opbrengst naar de opvang van vluchtelingen en daklozen gaat.