Background Image

Wijnhuis Tinto

Witte wijn > Andreas Gsellmann Heideboden >
Image

Andreas Gsellmann Heideboden

rood

  • €14,5
  • Producent: Andreas Gsellmann
  • Appellatie (regio): Burgenland
  • Oogstjaar: 2012
  • Land: Oostenrijk
  • Aroma’s & Smaak: in de neus: kersen, vanille, kruidig, subtiel getoast; mooi gestructureerde wijn: vol en met goed geïntegreerde, zachte tannines; lange afdronk
  • Druif: blaufränkisch zweigelt 
  • Teeltwijze : biodynamisch
  • bewaarpotentieel : 7-8 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13%
  • Vinificatie : 80% Blauer Zweigelt, 20% Blaufränkisch

    spontane vergisting; maceratie van 20 dagen; 16 maand in gebruikte vaten van 500 liter en eiken barriques van 225 liter.

    Analyse: Alcohol 13%, 1,4 g/l restsuiker, 5,5 g/l zuren

  • Gastronomie

    serveren op 16-18°C bij rood vleesgerechten, rundsvlees, lam

  • Producent
    Andreas Gsellmann | Andreas Gsellmann
    Andreas Gsellmann is een van de jongste leden van de Pannobile-groep in Gols, een dorpje in het Oostenrijkse Burgenland. We bevinden ons hier vlakbij de Hongaarse grens aan de oevers van de Neusiedler See. Dit belangrijke centraal-Europese steppemeer zorgt voor een voor de wijnbouw zeer gunstig klimaat.

    De familie Gsellmann is al sinds 1800 in de wijnbouw actief.  Vader Hans en zoon Andreas Gsellmann bewerken 20 ha wijngaard met als belangrijkste soorten : blauer zweigelt, blaufränkisch, st-laurent, chardonnay, weissburgunder (pinot blanc), grauburgunder en welschriesling. Ze kiezen daarbij resoluut voor een natuurvriendelijke wijnbouw. Bij het zoeken naar manieren om het  immuunsysteem van planten te versterken en het bodemleven te verbeteren kwam men bij de biodynamische wijnbouw uit.

    Dit streven staat allerminst de kwaliteit van de wijnen in de weg, zo bewijzen de vele binnen- en buitenlandse onderscheidingen die de wijnen van Gsellmann te beurt vallen. Binnen de Pannobile-groep wordt ondertussen via communicatie, discussie en compromisloosheid aan kwaliteitsverbetering gewerkt. Hun streven: zich met de beste wijnen meten, leren van elkaar, kwaliteitswijnen maken en uit dankbaarheid voor hun succes met sociaal engagement bedanken: zo werden bv. degustaties georganiseerd waarvan de opbrengst naar de opvang van vluchtelingen en daklozen gaat.
  • Awards | vermeldingen
    94 Punkte beim A la Carte Zweigelt Cup 

    90-92 Punkte im Falstaff Rotweinguide 2014/15

    Falstaff Weinguide: "Tiefdunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Frische Kirschen, rotes Waldbeerkonfit, zarte Kräuternote, mineralische Nuancen. Saftig, feine Fruchtsüße, stoffiger Körper, bleibt gut haften, dunkle Beeren im Rückgeschmack, Kirschen im Nachhall."