Background Image

Wijnhuis Tinto

> Andreas Gsellmann Grauburgunder >
Image

Andreas Gsellmann Grauburgunder

wit

  • €13
  • Producent: Andreas Gsellmann
  • Appellatie (regio): Burgenland
  • Oogstjaar: 2015
  • Land: Oostenrijk
  • Aroma’s & Smaak: fijne neus met veenbessen, biscuit, rokerige minerale componenten; in de mond aangename zuren mooi in balans met deze volle witte wijn met een licht oranje kleur kenmerkend voor de druif en de toegepaste schilfermentatie
  • Druif: pinot gris 
  • Teeltwijze : biodynamisch AT-BIO-402
  • bewaarpotentieel : 4-5 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13%
  • Vinificatie : pinot gris aangeplant op Donauterrassen (zandig slib); met de hand geoogst in september; spontane vergisting in grote eiken vaten; 7 dagen schilfermentatie; malolactische gisting, rijping met de gistcellen en battonnage

    Analyse: alcohol 13%, 1,1 g restsuiker, 5 g zuren/l 

  • Gastronomie

    veelzijdige en elegante maaltijdbegeleider met een mooi ontwikkelingspotentieel. Serveren op 12-14°C bij zeevruchten, kalfsvlees met champignons, zachte kazen

  • Producent
    Andreas Gsellmann | Andreas Gsellmann
    Andreas Gsellmann is een van de jongste leden van de Pannobile-groep in Gols, een dorpje in het Oostenrijkse Burgenland. We bevinden ons hier vlakbij de Hongaarse grens aan de oevers van de Neusiedler See. Dit belangrijke centraal-Europese steppemeer zorgt voor een voor de wijnbouw zeer gunstig klimaat.

    De familie Gsellmann is al sinds 1800 in de wijnbouw actief.  Vader Hans en zoon Andreas Gsellmann bewerken 20 ha wijngaard met als belangrijkste soorten : blauer zweigelt, blaufränkisch, st-laurent, chardonnay, weissburgunder (pinot blanc), grauburgunder en welschriesling. Ze kiezen daarbij resoluut voor een natuurvriendelijke wijnbouw. Bij het zoeken naar manieren om het  immuunsysteem van planten te versterken en het bodemleven te verbeteren kwam men bij de biodynamische wijnbouw uit.

    Dit streven staat allerminst de kwaliteit van de wijnen in de weg, zo bewijzen de vele binnen- en buitenlandse onderscheidingen die de wijnen van Gsellmann te beurt vallen. Binnen de Pannobile-groep wordt ondertussen via communicatie, discussie en compromisloosheid aan kwaliteitsverbetering gewerkt. Hun streven: zich met de beste wijnen meten, leren van elkaar, kwaliteitswijnen maken en uit dankbaarheid voor hun succes met sociaal engagement bedanken: zo werden bv. degustaties georganiseerd waarvan de opbrengst naar de opvang van vluchtelingen en daklozen gaat.
  • Awards | vermeldingen
    Falstaff Weinguide: 90/100 "Helles Messing, rötliche Nuancen, Silberreflexe. Zart rauchig, feine Kräuterwürze, dezenter Birnentouch, ein Hauch von Dörrobst. Mittlere Komplexität, feine Steinobstanklänge, zart nussig, frisch strukturiert, weißer Apfel im Nachhall, vielseitig einsetzbar."