Background Image

Wijnhuis Tinto

Witte wijn > Andreas Gsellmann Pannobile Goldberg >
Image

Andreas Gsellmann Pannobile Goldberg

wit

  • €19,5
  • Producent: Andreas Gsellmann
  • Appellatie (regio): Burgenland
  • Oogstjaar: 2014
  • Land: Oostenrijk
  • Aroma’s & Smaak: in de neus: vanille (licht boisé), tropisch fruit (ananas), steenvruchten, honing; frisse aanzet, full-bodied witte wijn met fijn fruit, caramel, kokos en een Bourgogne-lengte
     
  • Druif: pinot blanc 
  • Teeltwijze : biodynamisch
  • bewaarpotentieel : 8-9 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13%
  • Vinificatie : pinot blanc van het kalkhoudende perceel Goldberg met zandig leem en kiezel in de ondergrond; druiven handmatig geoogst in september 2014; spontane vergisting in barriques; rijping in barrique met de lies gedurende 8 maand
     

  • Gastronomie

    vis met saus, kalfsvlees, gevogelte, zachte kazen

  • Producent
    Andreas Gsellmann | Andreas Gsellmann
    Andreas Gsellmann is een van de jongste leden van de Pannobile-groep in Gols, een dorpje in het Oostenrijkse Burgenland. We bevinden ons hier vlakbij de Hongaarse grens aan de oevers van de Neusiedler See. Dit belangrijke centraal-Europese steppemeer zorgt voor een voor de wijnbouw zeer gunstig klimaat.

    De familie Gsellmann is al sinds 1800 in de wijnbouw actief.  Vader Hans en zoon Andreas Gsellmann bewerken 20 ha wijngaard met als belangrijkste soorten : blauer zweigelt, blaufränkisch, st-laurent, chardonnay, weissburgunder (pinot blanc), grauburgunder en welschriesling. Ze kiezen daarbij resoluut voor een natuurvriendelijke wijnbouw. Bij het zoeken naar manieren om het  immuunsysteem van planten te versterken en het bodemleven te verbeteren kwam men bij de biodynamische wijnbouw uit.

    Dit streven staat allerminst de kwaliteit van de wijnen in de weg, zo bewijzen de vele binnen- en buitenlandse onderscheidingen die de wijnen van Gsellmann te beurt vallen. Binnen de Pannobile-groep wordt ondertussen via communicatie, discussie en compromisloosheid aan kwaliteitsverbetering gewerkt. Hun streven: zich met de beste wijnen meten, leren van elkaar, kwaliteitswijnen maken en uit dankbaarheid voor hun succes met sociaal engagement bedanken: zo werden bv. degustaties georganiseerd waarvan de opbrengst naar de opvang van vluchtelingen en daklozen gaat.
  • Awards | vermeldingen
    Falstaff: 92/100 "Helles Gelbgrün, Silberreflexe. Zart tabakig unterlegte feine Birnenfrucht, ein Hauch von Orangenzesten, einladendes Bukett. Saftig, frisch, weiße Fruchtnuancen, zartes Karamell, elegant und frisch strukturiert, bleibt haften, gutes Zukunftspotenzial."