Background Image

Wijnhuis Tinto

> Andreas Gsellmann Pannobile Goldberg Weiss >
Image

Andreas Gsellmann Pannobile Goldberg Weiss

wit

  • €18,2
  • Producent: Andreas Gsellmann
  • Appellatie (regio): Burgenland
  • Oogstjaar: 2015
  • Land: Oostenrijk
  • Aroma’s & Smaak: in de neus: vanille (licht boisé), tropisch fruit (ananas), steenvruchten, honing; frisse aanzet, full-bodied witte wijn met fijn fruit, caramel, kokos en een Bourgogne-lengte
     
  • Druif: pinot blanc 
  • Teeltwijze : biodynamisch AT-BIO-402
  • bewaarpotentieel : 8-9 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13%
  • Vinificatie : pinot blanc van het kalkhoudende perceel Goldberg op de Parndorfer Platte met zandig, ijzerhoudend leem en Donau-kiezel in de ondergrond; licht kalkhoudend;
    druiven handmatig geoogst op 14 september 2015; 90% van de druiven werd met de voeten gekneusd alvorens te persen en spontaan te laten vergisten in 500 liter en 225 liter eiken vaten; 10% schilfermentatie gedurende 14 dagen in open inox tank; na het persen samen vergist en gedurende 15 maand in gebruikte eiken vaten.

    alcohol: 13,5% vol., restsuiker: 5,2g/l, aciditeit: 1,8 g/l

  • Gastronomie

    vis met saus, kalfsvlees, gevogelte, zachte kazen

  • Producent
    Andreas Gsellmann | Andreas Gsellmann
    Andreas Gsellmann is een van de jongste leden van de Pannobile-groep in Gols, een dorpje in het Oostenrijkse Burgenland. We bevinden ons hier vlakbij de Hongaarse grens aan de oevers van de Neusiedler See. Dit belangrijke centraal-Europese steppemeer zorgt voor een voor de wijnbouw zeer gunstig klimaat.

    De familie Gsellmann is al sinds 1800 in de wijnbouw actief.  Vader Hans en zoon Andreas Gsellmann bewerken 20 ha wijngaard met als belangrijkste soorten : blauer zweigelt, blaufränkisch, st-laurent, chardonnay, weissburgunder (pinot blanc), grauburgunder en welschriesling. Ze kiezen daarbij resoluut voor een natuurvriendelijke wijnbouw. Bij het zoeken naar manieren om het  immuunsysteem van planten te versterken en het bodemleven te verbeteren kwam men bij de biodynamische wijnbouw uit.

    Dit streven staat allerminst de kwaliteit van de wijnen in de weg, zo bewijzen de vele binnen- en buitenlandse onderscheidingen die de wijnen van Gsellmann te beurt vallen. Binnen de Pannobile-groep wordt ondertussen via communicatie, discussie en compromisloosheid aan kwaliteitsverbetering gewerkt. Hun streven: zich met de beste wijnen meten, leren van elkaar, kwaliteitswijnen maken en uit dankbaarheid voor hun succes met sociaal engagement bedanken: zo werden bv. degustaties georganiseerd waarvan de opbrengst naar de opvang van vluchtelingen en daklozen gaat.
  • Awards | vermeldingen
    Falstaff Weinguide: 93/100 "Mittleres Grüngelb, Silberreflexe. Mit einem Hauch von frischen Orangenzesten unterlegte dezente gelbe Birnenfrucht, ein Hauch von Blütenhonig, facettenreiches Bukett. Saftig, elegant, ein Hauch von Karamell und gelbem Pfirsich, angenehmer Säurebogen, bleibt haften, gutes Entwicklungspotenzial."