Background Image

Wijnhuis Tinto

Witte wijn > Andreas Gsellmann Blaufränkisch Spiegel >
Image

Andreas Gsellmann Blaufränkisch Spiegel

rood

  • €39
  • Producent: Andreas Gsellmann
  • Appellatie (regio): Burgenland
  • Oogstjaar: 2011
  • Land: Oostenrijk
  • Aroma’s & Smaak: boeket met zwarte bes, balsamico, een vleugje drop; full-bodied wijn met aroma's van bessen, specerijen en chocolade; aangename frisheid en goed geïntegreerde tannines
  • Druif: blaufränkisch 
  • Teeltwijze : biodynamisch
  • bewaarpotentieel : 10 jaar en langer
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13,5%
  • Vinificatie : Spontane gisting in open 500 liter vast; aansluitend 24 maand rijping in eiken vaten (300 l) met de natuurlijke gisten en zonder zwaveling. Enkel bij het bottelen lichte zwaveling.

    Analyse: alcohol: 13,5% alc, 1,20 g/l restsuiker, 5,6 g/l zuren 

  • Gastronomie

    serveren bij gerijpte en doorsmakende kazen, steak, wild met krachtige sauzen
     

  • Producent
    Andreas Gsellmann | Andreas Gsellmann
    Andreas Gsellmann is een van de jongste leden van de Pannobile-groep in Gols, een dorpje in het Oostenrijkse Burgenland. We bevinden ons hier vlakbij de Hongaarse grens aan de oevers van de Neusiedler See. Dit belangrijke centraal-Europese steppemeer zorgt voor een voor de wijnbouw zeer gunstig klimaat.

    De familie Gsellmann is al sinds 1800 in de wijnbouw actief.  Vader Hans en zoon Andreas Gsellmann bewerken 20 ha wijngaard met als belangrijkste soorten : blauer zweigelt, blaufränkisch, st-laurent, chardonnay, weissburgunder (pinot blanc), grauburgunder en welschriesling. Ze kiezen daarbij resoluut voor een natuurvriendelijke wijnbouw. Bij het zoeken naar manieren om het  immuunsysteem van planten te versterken en het bodemleven te verbeteren kwam men bij de biodynamische wijnbouw uit.

    Dit streven staat allerminst de kwaliteit van de wijnen in de weg, zo bewijzen de vele binnen- en buitenlandse onderscheidingen die de wijnen van Gsellmann te beurt vallen. Binnen de Pannobile-groep wordt ondertussen via communicatie, discussie en compromisloosheid aan kwaliteitsverbetering gewerkt. Hun streven: zich met de beste wijnen meten, leren van elkaar, kwaliteitswijnen maken en uit dankbaarheid voor hun succes met sociaal engagement bedanken: zo werden bv. degustaties georganiseerd waarvan de opbrengst naar de opvang van vluchtelingen en daklozen gaat.
  • Awards | vermeldingen
    Falstaff: 93-95/100 (!) "Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Mit angenehmer Kräuterwürze unterlegte schwarze Beerenfrucht, zart balsamische Nuancen, ein Hauch von Lakritze, tabakiger Touch. Stoffig, feinwürzig, sehr komplex, gut integrierte Tannine, feine Schokolade­noten im Abgang, dicht und anhaltend, feine Extraktsüße im Abgang, haftet sehr lange an, ein großes Zukunftsversprechen."