Background Image

Wijnhuis Tinto

> Domaine Piquemal Tradition >
Image

Domaine Piquemal Tradition

rood

  • Producent: Domaine Piquemal
  • Appellatie: AOC Côtes du Roussillon
  • Oogstjaar: 2015
  • Regio: Languedoc-Roussillon
  • Land: Frankrijk
  • Aroma’s & Smaak: boeket met zwart fruit, minerale en aardse tonen; zijdeachtige tannines maken dat de "tradition" al jong kan worden genoten, mooie lange afdronk
  • Druif: garnacha tinta - grenache noir syrah carignan 
  • Teeltwijze : klassiek
  • Bewaarpotentieel : 3-4 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 14%
  • Vinificatie : grenache noir 1/3 (kalkleem), carignan 1/3 (kalkleem) & syrah 1/3 (schist)

    langdurige macération carbonique voor de carignan druiven 
    ontristing van de druiven > koudweking voor de gisting > dagelijkse pigeage en remontage gedurende 28 dagen > elevage in temperatuurgeregelde cuves
     
  • Tijdelijk niet voorradig

  • Producent
    Domaine Piquemal | Marie-Pierre Piquemal
    Domein Piquemal ligt in de zonovergoten vallei van de Agly in de Roussillon. De Roussillon is een traditioneel Catalaans sprekend gebied wat aan de toponiemen en veel familienamen te horen is. Het dorp Espira is gelegen op de flanken van het bergmassief de Corbières en geniet van een prachtig uitzicht op de Canigou (Catalaans : Pica del Canigó). De bodem wordt hier gekenmerkt door een ongeëvenaarde rijkdom en geologen tellen maar liefst 18 bodemtypes. Alle genieten van een uitzonderlijke bezonning en zeer weinig neerslag wat zorgt voor intens geconcentreerde wijnen met een grote expressiviteit.

    Wijnmaker Pierre kreeg de stiel mee van de beide grootvaders die elk een cuvée naar hen vernoemd kregen. Het domein is een echt familiebedrijf met vader Pierre, moeder Annie Piquemal en sinds het tragische vroegtijdige overlijden van zoon Franck, dochter Marie-Pierre. De liefde en passie voor wijn bracht de familie al tal van onderscheidingen op allerlei concours en nu de opvolging verzekerd is, weten we dat we nog lang van de topwijnen van Domaine Piquemal zullen kunnen genieten.
  • Gastronomie

    te serveren op een temperatuur van 16 tot 18°C, met gerechten zoals geroosterd en gegrild vlees, gegrilde groenten

  • Awards | vermeldingen
    Guide Hachette 2018: * "d'entrée, les petits fruits rouges s'invitent avec une note de tabac brun. Voilà le Roussillon à boire, un type de vin frais, fruité, gouleyant, au tanin fondu, qui sait s'imposer sans en imposer, gardant une belle souplesse."