Background Image

Wijnhuis Tinto

Witte wijn > Ermita del Conde El Vuelo mountain wine >
Image

Ermita del Conde El Vuelo mountain wine

rood

  • €8,5
  • Producent: Ermita del Conde
  • Appellatie (regio): Vino de la Tierra de Castilla y León
  • Oogstjaar: 2012
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: aroma's van bosvruchten, specerijen van de eikopvoeding, balsamico; ronde en harmonieuze wijn met subtiel eikkarakter
  • Druif: tempranillo - tinta roriz merlot 
  • Teeltwijze : klassiek
  • bewaarpotentieel : 7-8 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 14%
  • Vinificatie : 90% tempranillo en 10% merlot van een wijngaarden in Coruña del Conde op een hoogte van 900 m. Lage opbrengsten: 1 kg/plant. Handmatig geoogst tijdens de derde week van oktober.

    Vergisting gedurende 12 dagen op lage temperatuur; blijft 3-4 weken in contact met de schillen. Half november in eiken vaten waar batonage wordt toegepast tot de malolactische gisting start. Rijping: 12 maand in eiken barriques (50% Frans, 50% Amerikaans)

  • Gastronomie

    rood vleesgerechten, gegrilde groenten, allround

  • Producent
    Ermita del Conde | Pedro Balda
    Ermita del Conde werd in 2006 opgericht door Marta Gomendio en is gevestigd in Coruña del Conde, een klein dorp in de provincie Burgos. De wijngaard beslaat 20 hectare: vooral tempranillo voor de rode wijnen en de obscure albillo druif voor de witte wijn. Onder de wijnstokken bevinden zich nogal wat eeuwelingen! De wijngaard bevindt zich op een hoogte van maar liefst 900 meter en men spreekt dan ook over "mountain wines". De hoogte zorgt voor de in wijn zo noodzakelijke levendigheid en balans. Aangezien men zich net buiten de productiezone van Ribera del Duero bevindt dient men de wijnen als Vino de la Tierra op de markt te brengen maar dat heeft wijnautoriteiten zoals Jancis Robinson, Christelle Guibert (Decanter) en de Guia Peñin niet tegengehouden om de wijnen topscores te geven.

    Alle druiven worden handmatig geoogst en geselecteerd en daarna in een koude kamer opgeslagen waar ze een prefermentaire maceratie ondergaan. De spontane vergisting (geen cultuurgisten) vindt plaats in inox-tanks met aansluitend rijping in Franse eik gedurende minimaal 12 maand (met periodieke batonage).

    Ermita del Conde heeft ook een sociaal project waarbij met de hulp van rurale partners en hun familie een traditie in eer wordt gehouden. Men werkt volledig biologisch en tracht oude wijngaarden van de bijna-verdwenen Albillo Mayor druif in eer te herstellen. Men geeft workshops voor wijnbouwers in de regio over hoe ze goede wijnen kunnen maken van druiven zoals tempranillo, albillo mayor en bobal.