Background Image

Wijnhuis Tinto

> Pittacum Val de la Loba >
Image

Pittacum Val de la Loba

rood

  • €15,8
  • Producent: Andreas Gsellmann
  • Appellatie (regio): DO Bierzo (Castilla y Leon)
  • Oogstjaar: 2015
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: fris rood fruit, frisse kruiden (munt, anijs), laurier, aards; volle sappige en minerale rode wijn met de typische aciditeit eigen aan de druif (mencía) en een zeer goed geïntegreerde eiktoets
  • Druif: mencía 
  • Teeltwijze : klassiek
  • bewaarpotentieel : 8-9 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 14%
  • Vinificatie : 100-jarige wijnstokken die het beste in de Mencía-druif naar boven halen; in hoge dichtheid aangeplant op lemige hellingen. Manuele oogst.

    De druiven worden handmatig geselecteerd, daarna geperst; 20 dagen fermentatie op gecontroleerde temperatuur; daarna 12 maand in eiken barrique van 1 jaar.

  • Gastronomie

    serveren bij gevogelte (fazant), kruidige stoofpotjes

  • Producent
    Andreas Gsellmann | Andreas Gsellmann
    Andreas Gsellmann is een van de jongste leden van de Pannobile-groep in Gols, een dorpje in het Oostenrijkse Burgenland. We bevinden ons hier vlakbij de Hongaarse grens aan de oevers van de Neusiedler See. Dit belangrijke centraal-Europese steppemeer zorgt voor een voor de wijnbouw zeer gunstig klimaat.

    De familie Gsellmann is al sinds 1800 in de wijnbouw actief.  Vader Hans en zoon Andreas Gsellmann bewerken 20 ha wijngaard met als belangrijkste soorten : blauer zweigelt, blaufränkisch, st-laurent, chardonnay, weissburgunder (pinot blanc), grauburgunder en welschriesling. Ze kiezen daarbij resoluut voor een natuurvriendelijke wijnbouw. Bij het zoeken naar manieren om het  immuunsysteem van planten te versterken en het bodemleven te verbeteren kwam men bij de biodynamische wijnbouw uit.

    Dit streven staat allerminst de kwaliteit van de wijnen in de weg, zo bewijzen de vele binnen- en buitenlandse onderscheidingen die de wijnen van Gsellmann te beurt vallen. Binnen de Pannobile-groep wordt ondertussen via communicatie, discussie en compromisloosheid aan kwaliteitsverbetering gewerkt. Hun streven: zich met de beste wijnen meten, leren van elkaar, kwaliteitswijnen maken en uit dankbaarheid voor hun succes met sociaal engagement bedanken: zo werden bv. degustaties georganiseerd waarvan de opbrengst naar de opvang van vluchtelingen en daklozen gaat.