Background Image
Wijnhuis Tinto

Faq

Verzendtermijn

Wij begrijpen dat u zo snel mogelijk van uw wijnen wilt genieten. Wij streven ernaar om uw bestelling veilig bij u te krijgen binnen de twee werkdagen. We doen dit in samenwerking met Sending Wines (Vinologix) en DPD. Via de Track & Trace pagina komt u snel te weten waar uw pakket zich op dat moment bevindt: http://www.sendingwines.be/customer/help.php?section=tracktrace

Levering en Levertijden

De door de Webshop Wijnhuistinto.be opgegeven levertijden zijn indicatief en gelden niet als bindende termijnen. We streven ernaar de flessen binnen de twee werkdagen bij u te krijgen. De uiterste leveringstermijn bedraagt 30 dagen na ontvangst van de bestelling.
Indien een product, dat tijdelijk niet op voorraad is door u wordt besteld, zal worden aangegeven wanneer het product weer beschikbaar is. Indien het product niet weer beschikbaar wordt zal de klant hiervan worden verwittigd en volledig worden terugbetaald.
Zodra de te leveren producten op het opgegeven adres zijn geleverd, gaat het risico over op de koper.
Bij leveringen in het buitenland kunnen afwijkende voorwaarden gelden.
Bestellingen in de webshop Wijnhuistinto.be worden geleverd in volgende landen: in België, in Nederland, Duitsland en Luxemburg en in Groot-Brittannië, Frankrijk, Denemarken, Oostenrijk en Monaco (tot 12 flessen).
Onze flessen worden uitsluitend verpakt in de beveiligde dozen van Sending Wines (Vinologix) in samenwerking met DPD tenzij voorafgaand aan de overeenkomst iets anders werd overeengekomen. Contactgegevens van de Koerierdienst en Track&Trace informatie over uw bestelling kan u vinden op volgende URL: http://www.sendingwines.be/customer/help.php?section=tracktrace 
De leverings- of verzendkosten worden u meegedeeld voor het bevestigen van uw aankoop. Als de verzendingskosten niet automatisch kunnen worden berekend, dan wordt dit vermeld en/of wordt er een indicatie van de verzendingskosten meegegeven.

Verzendtarieven

in België
Verzendkosten in in België bedragen €10,00 (alle kosten inbegrepen) voor bestellingen onder de 100 euro.
Gratis levering vanaf €100!
in Nederland, Duitsland en Luxemburg
Verzendkosten in in Nederland, Duitsland en Luxemburg bedragen €15,00 (alle kosten inbegrepen) voor bestellingen onder de 150 euro.
Gratis levering vanaf €150!
in Groot-Brittannië, Frankrijk, Denemarken, Oostenrijk en Monaco (tot 12 flessen)
Verzendkosten in in Groot-Brittannië, Frankrijk, Denemarken, Oostenrijk en Monaco (tot 12 flessen) bedragen €20,00 (alle kosten inbegrepen) voor bestellingen onder de 200 euro.
Gratis levering vanaf €200!

Bedenktijd (zichttermijn) en Retourneren

 • Voor alle producten gekocht bij Wijnhuis Tinto heeft u volgens de Belgische wet betreffende de handelspraktijken, de voorlichting en bescherming van de consument van 12 april 2010, een bedenktijd van 14 kalenderdagen. 
  Deze periode gaat in op het moment van in ontvangstname van de wijnen door u of namens u. Tijdens de bedenktijd verwachten we dat u zorgvuldig omgaat met de goederen en de verpakking. Er is geen verzakingsrecht wanneer het product en de verpakking niet meer in originele, complete, onbeschadigde en ongebruikte staat verkeren.
 • Wanneer u gebruik wenst te maken van het verzakingsrecht dient u dit binnen de gestelde 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het product schriftelijk of telefonisch kenbaar te maken. Aan het afzien van de aankoop is geen betaling van een boete verbonden en dit kan zonder opgave van de redenen.
 • De goederen dient u onbeschadigd, ongebruikt en ongeopend (in originele staat en verpakking) uiterlijk binnen 14 kalenderdagen na ontvangst retourneren. De verzenddatum geldt als controle. Alle meegezonden documentatie, garantiebewijzen en verpakkingsmaterialen dienen te worden gevoegd bij de retourzending, evenals uw bankrekeningnummer. De rechtstreekse kosten voor retourneren vallen ten laste van de koper. Ongefrankeerde of onvoldoende gefrankeerde zendingen worden steeds geweigerd en teruggestuurd naar afzender.
 • Wijnhuis Tinto betaalt u het complete aankoopbedrag inclusief de initiĆ«le verzendkosten binnen 30 dagen na ontvangst van de goederen terug. 
  Als blijkt dat de goederen niet conform de voorwaarden van het verzakingsrecht zijn ontvangen dan wordt het aankoopbedrag inclusief de verzendkosten niet, of niet volledig terugbetaald. Het product blijft in dat geval uw eigendom. Op uw verzoek kan het product ook opnieuw naar u worden verstuurd, mits het betalen van de bijhorende verzendkosten.
 • Uitzonderingen op de gestelde bepalingen zijn de volgende:
 • Wanneer een product speciaal voor u gemaakt of veranderd is heeft u logischerwijs geen recht op het verzakingsrecht van zeven werkdagen.
 • Wanneer een product zichtbaar gedragen is of op andere wijze is beschadigd vervalt uw recht op teruggave van uw betaling.
 • Goederen moeten worden teruggestuurd naar het volgend adres: 

Wijnhuis Tinto 
Blauwesteenstraat 75
9070 Heusden (Destelbergen)
Belgiƫ