Background Image
Wijnhuis Tinto

Over ons

image
• Wijnhuis Tinto •

“Al jaren gepassioneerd met wijn bezig.”

Wij zijn Steven Van De Woestyne en Nathalie De Wispelaere. Tinto is de vrucht van onze passie voor kwaliteitswijn. Al sinds onze eerste reizen (Hongarije, Italië) laat deze veelzijdige godendrank ons niet meer los. Steven Van De Woestyne behaalde in 2005 het getuigschrift Sommelier-Conseil van de Université du Vin in Suze-la-Rousse en later ook de WSET3.

signature
image

“Het Tinto-gamma is een feest van pure en authentieke smaken. ”

Uit welke regio ze ook komen, al onze wijnen zijn geselecteerd op kwaliteit: ze moeten de uitdrukking van hun terroir zijn en ze moeten vooral ook lekker zijn.
Onze wijnmakers streven zonder uitzondering naar het hoogste kwaliteitsniveau. Veel van hen kiezen voor biologische of biodynamische wijnbouw uit respect voor hun natuurlijke omgeving maar ook omdat dit de enige manier is om het terroir echt te laten spreken.

image
• Wijnuis Tinto •

“In 2008 zetten Steven en Nathalie de grote stap. ”

Het kriebelde al een tijdje om zelf wijnen uit de beste Europese wijnregio’s te importeren en in 2008 zetten Steven en Nathalie de grote stap. Na jaren van intens wijnproeven importeerden we onze eerste wijnen. We deden dit van bij de aanvang intuïtief en zonder oogkleppen: de wijnen van het relatief onbekende Casa de Mouraz in de Portugese Dão-streek was onze eerste aanwinst en geniet anno 2018 onder wijnliefhebbers een cult-status. De Portugezen kregen in onze portfolio het gezelschap van schitterende collega’s uit Spanje, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Slovenië en andere Europese landen.

signature