Background Image

Wijnhuis Tinto

> Celler Piñol Raig de Raim rood >
Image

Celler Piñol Raig de Raim rood

rood

  • €9,5
  • Producent: Celler Piñol
  • Appellatie: DO Terra Alta
  • Oogstjaar: 2021
  • Regio: Catalonië
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: boeket met rijp rood fruit, kruiden (salie, thijm) en specerijen, wat pompelmoesschil; in de mond krijgen we een volle, sappige wijn met mooi evenwicht tussen fruit en mooi versmolten hout 
  • Druif: carignan garnacha tinta - grenache noir 
  • Teeltwijze : klassiek
  • Bewaarpotentieel : 4-5 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 14%
  • Vinificatie : assemblage van garnacha en carignan afkomstig van de voor Terra Alta kenmerkende klei-kalkbodem, zeer arm in organisch materiaal; élevage van 4 maand op Amerikaanse en Franse eik

  • Producent
    Celler Piñol | Toni Coca & Cristina Borull
    Niets in de omgeving van het dorpje Batea, in het uiterste zuiden van Catalonië, doet denken aan de glitter die je in bepaalde andere Spaanse wijngebieden vindt. Hier in Terra Alta zijn de wijnbouwers er zich ten volle van bewust dat ze uitstekende wijn moeten maken om opgemerkt te worden. En dat doen ze dan ook.

    Celler Piñol is zonder twijfel het paradepaardje van Terra Alta. De jonge en zeer gedreven Juanjo staat hier aan het hoofd van een domein dat al vier generaties in handen van de familie is. Alles van wijnbouw tot opvang van gasten in de B&B gebeurt hier met de grootste verfijning en zorg. Er wordt gebruik gemaakt van gezonde, organische teeltwijzen. Op korte termijn zullen alle wijnen biologisch gecertificeerd zijn.

    De wijngaarden van Terra Alta liggen - zoals de naam doet vermoeden - op grote hoogte : gemiddeld zo'n 500 meter. Het klimaat is mediterraan, met hete zomers en koele winters. De grote hoogte zorgt voor koele nachten - ook in de zomer - wat de ontwikkeling van verfijnde traag rijpende druiven bevordert. Wijngoeroe Robert Parker is zodanig onder de indruk van de wijnen dat hij in sommige jaren tot drie wijnen van het domein opneemt in zijn lijst van de "100 Best Values of Spain".
  • Gastronomie

    serveren op 15-17°C bij tapas, paella Valenciano

  • Awards | vermeldingen
    The Wine Advocate (Robert Parker): 90/100 "one of the best 100 value wines in the USA"

    Stephen Tanzer: 90/100