Background Image

Wijnhuis Tinto

> Cavarnícola Brut nature Organic >
Image

Cavarnícola Brut nature Organic

schuimwijn

  • €8,7
  • Producent: Josep Masachs
  • Appellatie: DO Cava
  • Oogstjaar: NV
  • Regio: Catalonië
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: bleekgele kleur; intense neus met rijp fruit en gistaroma's; in de smaak mooie droge schuimwijn met lichte toast- en gistsmaak
  • Druif: macabeo parellada xarello 
  • Teeltwijze : biologisch ES-ECO-019-CT
  • Bewaarpotentieel : nvt
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 11,5%
  • Vinificatie : assemblage van xarel.lo 40%, macabeo 35% en parellada 25%

    traditionele methode met na de tweede gisting (in de fles) een flesrijping van minimaal 10 maand voor de dégorgement; geen dosage (toevoeging suiker na de dégorgement); restsuikergehalte: 1 gram/liter

  • Producent
    Josep Masachs | Alex Ruiz
    De Masachs familie startte rond de vorige eeuwwisseling met wijnmaken in het familiaal domein in Vilafranca del Penedès.  Josep Masachs Llorach, een man met sterke overtuigingen die al sinds zijn kindertijd wijndruiven teelde startte in de jaren 1920 met een beperkte productie vooral voor eigen familiaal gebruik. Zijn zoon Josep Masachs Juvé zette deze traditie verder maar het was pas met de komst van Josep en Joan Masachs in 1977 dat het domein verder professionaliseerde.

    De bestaande wijnmakerij was al snel te klein en een nieuwe werd gebouwd in Monsarra (gemeente Torrelles de Foix). Met de jaren is de klemtoon meer en meer op de natuurlijke omgeving komen te liggen. Er werd een waterzuivering gebouwd en er wordt gebruik gemaakt van recycleerbare containers en verpakkingen.

    Huidig oenoloog Alex Ruiz gaat nog een stap verder met de productie van wijnen van biologische druiven en steeds meer ook natuurwijnen, al dan niet in samenwerking met cult-wijnmaker Amos Bañeres. De wijnen worden steeds natuurlijker en beter. Te volgen!

     
  • Gastronomie

    serveren als aperitief of bij vishapjes (koud of warm)