Wijnhuis Tinto
> Jakob Schneider Niederhäuser Hermannshöhle Auslese >
Jakob Schneider Niederhäuser Hermannshöhle Auslese
zoete witte wijn (niet-versterkt)
- Producent: Jakob Schneider
- Appellatie: Nahe
- Oogstjaar: 2017
- Regio: Nahe
- Land: Duitsland
- Aroma’s & Smaak: een neus die alleen maar door topklasse Auslese kan worden voortgebracht met rijpe steenvruchten (perzik, abrikoos) en honing; in de mond mooi evenwicht tussen zoet en zuur; gebouwd voor een zeer lange bewaring
- Druif: riesling
- Teeltwijze : klassiek
- Bewaarpotentieel : 20 jaar en langer
- Volume: 750 ml
- Alcohol: 9%
- Vinificatie : Analyse: alcohol: 9% I restsuiker: 118 g/l I aciditeit: 9 g/l
de Niederhäuser Hermannshöhle is een schitterende zuidelijk georiënteerde helling bestaande uit grijze leisteen en vulkanische rots, een bodem die snel opwarmt; leeftijd van de aanplantingen: ongeveer 45 jaar; gemiddelde opbrengst:
45 hl/ha
de volledige trossen worden geperst en gefermenteerd in inox tanks; fermentatie voor 60% met natuurlijke gisten
-
ProducentJakob Schneider | Jakob & Laura Schneider
"Aufsteiger des Jahres" is het ereteken dat Jakob Schneider in de Gault & Millau 2017 krijgt opgespeld. Dit ging gepaard met de uitreiking van een extra-druiventrosje en met hun 4 druiventrosjes komt het hoogste schavotje (Emrich-Schönleber) in zicht.
Sinds 1575 is de familie Schneider actief in de hoofdzakelijk vulkanische wijngaarden van de Nahe. Ze bewerken er illustere "Lagen" zoals de Hermannshöhle, Felsensteyer, Klamm, Dellchen en Kertz. Een goed terroir is 1 ding, talent om goede wijn te maken een minstens even belangrijke voorwaarde. Jakob kreeg het wijnmaken dan wel met de paplepel binnen, Laura leerde gedurende 3,5 jaar de knepen van het vak bij Markus Molitor. Beiden volgden ook nog eens wijnstudies aan de universiteit van Geisenheim.
Jakob en Laura hebben de ambitie om hun Weingut op het hoogste schavotje te tillen en zullen daar zonder twijfel ook in slagen.
Profiteer ervan nu hun wijnen nog betaalbaar zijn. Wijnautoriteit Terry Theise noemt hem "a young vintner to keep an eye on... He must now be considered to be scratching at the door of the elite in the Nahe". -
Gastronomie
Auslese biedt heel wat mogelijkheden om te combineren met een rijke, specerijenrijke keuken zoals de Indische of Oost-Aziatische keuken, ook gerechten met vers fruit kan hij aan; de wijn kan ook gewoon als een soort "sorbet” worden geserveerd tussen gerechten; oudere Auslese wordt wat aardser en droger en doet het zeer goed bij wildgerechten