Background Image

Wijnhuis Tinto

> La Croix Belle Numero 7 rouge >
Image

La Croix Belle Numero 7 rouge

rood

  • €19
  • Producent: La Croix Belle
  • Appellatie: IGP Côtes de Thongue
  • Oogstjaar: 2019
  • Regio: Languedoc-Roussillon
  • Land: Frankrijk
  • Aroma’s & Smaak: in de neus vooral rood en zwart fruit, zoete specerijen (vanille); krachtige wijn met goed geïntegreerde houttoets en ronde tannines
  • Druif: cabernet franc cabernet sauvignon garnacha blanca - grenache blanc merlot monastrell - mourvèdre petit verdot syrah 
  • Teeltwijze : culture raisonnée (label terra vitis) geïnspireerd door biodynamische wijnbouw
  • Bewaarpotentieel : 9-10 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 14%
  • Vinificatie : elk perceel en elke druif worden afzonderlijk en op het optimale moment geoogst, gevolgd door een lange maceratie in open kuipen en malolactische gisting.
    Opvoeding in eiken vaten van 1-3 jaar. Botteling zonder filtering.

  • Producent
    La Croix Belle | Jacques en Françoise Boyer
    In het Middeleeuwse dorpje Puissalicon, op de flanken van de Cévennes, strekken zich de wijngaarden van La Croix Belle uit. Het domein is sedert meer dan drie eeuwen in handen van de familie Boyer. De bodem bestaat uit kalkleem en keien, en de zomerse hitte wordt getemperd door een frisse zeebries en nachtelijke winden uit de Cévennes.

    Door wijnautoriteit Tom Stevenson wordt het domein bij de 8 beste producenten van IGP-wijnen gerekend. Bovendien worden de wijnen van La Croix Belle geschonken door topchefs als Gordon Ramsey en Marcus Wareing.

    En zoals de Revue du Vin de France in zijn Classement des Meilleurs Vins de France schrijft :  "Situé entre Pézenas et Béziers, ce vaste domaine familial réalise des vins de pays (des Côtes de Thongue) déliés et coulants, hiérarchisés suivant leur concentration et leur intensité de boisé plus que par l'expression du terroir. Les blancs sont des références en vin de pays."
  • Gastronomie

    Couscous (traditioneel of vegetarisch), Boeuf bourguignon, Carré d’agneau, Magrets de canard, Tagine d’agneau, Fourme d’Ambert, Livarot, Beef Wellington..

  • Awards | vermeldingen
    Andreas Larsson (ASI World's Best Sommelier 2007): 91/100 "pure en expressieve wijn, het hele spectrum van licht rood fruit tot donker fruit ondersteund door fijne eik, witte peper en garrigue kruiden" https://www.youtube.com/watch?v=akxglU4xhms&feature=youtu.be