Background Image

Wijnhuis Tinto

> Xavier Frissant La Griffe d'Isa >
Image

Xavier Frissant La Griffe d'Isa

wit

  • €21,3
  • Producent: Xavier Frissant
  • Appellatie: AOC Touraine
  • Oogstjaar: 2020
  • Regio: Loire
  • Land: Frankrijk
  • Aroma’s & Smaak: in de neus perzik, citrus, wat honing en een subtiele eiktoets (amandel, een vleugje vanille); ronde en volle wijn met een zeer mooie en lange afdronk
  • Druif: sauvignon gris 
  • Teeltwijze : culture raisonnée
  • Bewaarpotentieel : 3-4 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13,5%
  • Vinificatie : de sauvignon gris (hier fié gris of surin genoemd) staat aangeplant in het perceel «Clos du Verger»; rigoureuze rendementsbeperking (groene oogst) wat de rijping van de resterende trossen enorm ten goede komt

    Enkel rijpe druiven die tijdens een tweede passage worden geoogst worden voor deze cuvée gebruikt.

    Trage en zachte persing van de volledige trossen; het sap vergist in vaten van 300 hl zonder toegevoegd gist; elevage sur lies in foeders

  • Producent
    Xavier Frissant | Xavier & Isabelle Frissant
    In de streek van Tours zijn er zoveel wijndomeinen dat het soms moeilijk lijkt om er de beste uit te pikken. Xavier Frissant behoort zonder enige twijfel tot die laatste categorie. Als president van de appellatie Touraine Amboise geniet hij ook een grote uitstraling in zijn omgeving.

    De 27 ha wijngaarden van het domein strekken zich uit over de beste hellingen van de gemeente Mosnes en wel over twee duidelijk te onderscheiden terroirs:
    - Silicium-houdende klei, rijk in silex (des Frênes, des Pierres et de la Touche)
    - Kalkhoudend zand (des Hauts-Noyers en du Clos du Verger)

    De wijnen worden gemaakt in twee verschillende appellaties:
    - AOC Touraine Amboise: witte wijnen van chenin en rode van côt (malbec)
    - AOC TOURAINE: witte wijnen van sauvignon blanc en fié gris (lokaal synoniem van sauvignon gris) een druif die wat rijkere, vollere, florale en delicate wijnen produceert.

    De wijnen worden gemaakt volgens de culture raisonnée
  • Gastronomie

    serveren bij visgerechten met saus, kalfsvlees met saus, gevogelte