Background Image

Wijnhuis Tinto

> San Cassiano Valpolicella >
Image

San Cassiano Valpolicella

rood

  • €13
  • Producent: San Cassiano
  • Appellatie: DOC Valpolicella
  • Oogstjaar: 2018
  • Regio: Veneto
  • Land: Italië
  • Aroma’s & Smaak: helder rode wijn met aroma's van kers en framboos en een spicy touch; elegante en fijne wijn met een goede lengte
  • Druif: corvina veronese rondinella molinara 
  • Teeltwijze : klassiek
  • Bewaarpotentieel : 4-5 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 14,5%
  • Vinificatie : 70% corvina, 15% molinara, 15% rondinella
    wijngaarden op een hoogte van 400m, gesnoeid in pergola (3300 wijnstokken/ha)

    alcohol: 13,5%   I   totale aciditeit: 5,7 g/l   I   restsuiker: 5,5 g/l

    deze Valpolicella wordt geproduceerd van laat geoogste druiven (begin okttober) die nog een week aan de wijnstokken hangen te drogen (paserillage sur souche)
    gisting in inox cuves, zonder toevoeging van gisten; opvoeding van 10% van de wijn in barrique

  • Producent
    San Cassiano | Mirko Sella
    De naam van het domein is afgeleid van het kleine dorp San Cassiano in het hart van de vallei van de Mezzane. In deze vallei slaagde Albino Sella er in 1964 in enkele hectare landbouwgrond aan te kopen. Vanaf de jaren 1980 steeg de oppervlakte en in 2000 bestond het domein  uit 4 ha wijngaard en 3000 olijfbomen en dit dankzij de inzet van kleinzoon Mirko Sella. Hij stichtte in 2004 de Azienda Agricola San Cassiano en breidde deze uit met een molen, de kelder, 14 ha wijngaard en 7 ha olijfbomen. De productie gebeurt op een manier die maximaal rekening houdt met de omgeving en het milieu. 

    De wijngaard is aangeplant met als belangrijkste druif voor de witte wijn garganega (Soave) en voor de rode wijnen (Valpolicella, Amarone): Corvina, Rondinella, Molinara en Corvinone.
  • Gastronomie

    deze karaktervolle Valpolicella kan geserveerd worden bij kip en gevogelte maar ook bij rood vlees, gevulde aubergines of courgettes en gegrilde groente