Background Image

Wijnhuis Tinto

> Aslanis Malagousia Experimental >
Image

Aslanis Malagousia Experimental

wit

  • Producent: Aslanis
  • Appellatie: PGI Macedonia
  • Oogstjaar: 2020
  • Regio: Macedonië
  • Land: Griekenland
  • Aroma’s & Smaak: aroma's van abrikoos, rozenblaadjes en bloesems, kweepeer, tijm; in de mond pompelmoes, krachtige wijn, aangenaam frisse finish
  • Druif: malagousia 
  • Teeltwijze : biologisch
  • Bewaarpotentieel : 3-4 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13%
  • Vinificatie : alc: 13,0%   I   restsuiker: 1,6 g/l   I   pH: 3,59   I   V.A: 0,62 g/l    I   vrij SO2: <3 mg/l    I   totaal SO2: <3 mg/lt

    druiven zijn gedurende maar liefst 2 maand gemacereerd en gefermenteerd met de schillen; pigeage om de 3 dagen; het gaat dus om een oranje wijn wat in deze regio een terugkeer naar een in de antiquiteit zeer populaire stijl is.

    experimentele wijn zonder additieven (ook sulfiet) en ongefilterd
  • Tijdelijk niet voorradig

  • Producent
    Aslanis | Laskaris Aslanis
    In dit biologisch opererend domein in (Grieks) Macedonië is de hele familie betrokken: vader Laskaris Aslanis werkt in de wijngaarden, moeder Sirmo houdt zich bezig met de boekhouding, dochter Vicky houdt zich onledig met marketing en sales en last but not least dochter Helen legt de laatste hand aan haar oenologie-studies. Het domein legdde van bij de opstart de klemtoon op de traditionele regionale druivenrassen zoals malagousia, assyrtiko, kydnitsa en limnio. Verschillende van de wijnen werden al door Yiannis Karakasis MW geselecteerd in zijn jaarlijkse lijst van de '50 Great Greek Wines'.
     
  • Gastronomie

    serveren bij moussaka, gevulde kip met abrikoos, aubergine met tahini saus, moutabal, eend met sinaasappel

  • Awards | vermeldingen
    List "Most exciting wines tasted in summer 2021" van Yiannis Karakasis MW: "Orange Malagousia at full speed from Aslanis winery in Thessaloniki, perfumed with apricot, thyme and quince. Structured on the palate with zesty acidity showing how well the variety works with skin contact approaches. The explanation behind the orange style is that Malagousia is an aromatic variety (but not too much so it benefits from skin contact), has thin skins (so that gentle tannins are extracted) and reaches ripeness easily (otherwise you’ll get bitter elements). Another pleasant surprise from Aslanis winery."