Background Image

Wijnhuis Tinto

> Lustau En Rama Manzanilla de Sanlucar >
Image

Lustau En Rama Manzanilla de Sanlucar

versterkte witte wijn

  • €18
  • Producent: Bodegas Lustau
  • Appellatie: DO Jerez/Sherry
  • Oogstjaar: 2021 (saca)
  • Regio: Andalusië
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: in de neus groene appel, hooi, gedroogde kamille, (brood)gist, kruiden; frisse, minerale  sherry met wat citrus en de typische ziltigheid die een goede manzanilla kenmerkt
  • Druif: palomino fino 
  • Teeltwijze : klassiek
  • Bewaarpotentieel : 1-2 jaar
  • Volume: 500 ml
  • Alcohol: 15%
  • Vinificatie : Sergio Martinez selecteerde enkele van de beste vaten waar de wijn na 5 jaar ontwikkeling onder de flor (een laag van actieve gisten) zijn hoogtepunt bereikt. De wijn wordt met minimale filtering en zonder enige andere behandeling gebotteld.

    Gelegen aan het estuarium van de Guadalquivir (het natuurpark Coto Doñana) zijn de wijnen van Sanlúcar de Barrameda het meest onderhevig aan de ziltige bries vanuit de Atlantische Oceaan ; deze geeft aan de flor-laag (gisten) op de manzanilla een ziltig karakter.

  • Producent
    Bodegas Lustau | Manuel Lozano
    Het verhaal van Bodegas Lustau begint bescheiden in1896 wanneer José Ruiz-Berdejo zijn job van kantoorklerk opgeeft, wijnstokken aanplant op het perceel met de naam Nuestra Señora de la Esperanza en prompt Almenista wordt. Over een carrière-switch gesproken!

    Zijn schoonzoon Emilio Lustau Ortega verhuisde een generatie later de wijnmakerij naar Santiago, een historische wijk in Jerez de la Frontera. In de gebouwen die deel uitmaken van de historische Moorse omwalling breidde hij de business uit. Vanaf 1950 werden de eerste wijnen geëxporteerd.

    Vanaf de Jaren 1980 werd Bodegas Lustau een van de meest innovatieve wijnproducenten van Jerez. Dankzij een onfeilbaar aanvoelen van hoe je traditie en vernieuwing kunt laten samengaan werd Lustau synonym voor kwaliteit en prestige. De flessen warden gebotteld in de karakteristieke donkere flessen met afhangende schouders. Lustau had de gelegenheid om een aantal interessante percelen aan te kopen. Oenoloog Manuel Lozano werd 7 jaar op een rij verkozen tot beste versterkte-wijnmaker op de International Wine Challenge of London. En terwijl de international Sherry-verkoop beslist betere tijden heeft gekend blijft Lustau koppig geloven in de kracht van het eigen terroir.
     
  • Gastronomie

    serveren op een temperatuur van 7-9 ºC en zoals een witte wijn na opening in de koelkast bewaren en binnen de week opdrinken

    perfect droog aperitief maar ook schitterend met zeevruchten, oesters, ansjovis, sashimi, olijven